Logo
  • Opinie
  • 27 mei 2014

De beste verkoper heeft een slecht CV

Een salestijger met een goed CV is te wantrouwen. Echte verkopers staan bekend om hun beperkte vermogen om.. nou ja, alles wat niet met sales te maken heeft.

Van alle vaardigheden die een verkoper zelf nuttig vindt, bungelt gestructureerd administratief afhandelen ergens onderaan. Commercieel inzicht en contactuele vaardigheden staan bovenaan. Maar hoe lees je die af in een CV of motivatiebrief? Zeker als je oog vooral valt op goede CV's en dito motivatiebrieven.

Hoe handig zou het zijn om alvast een indruk te krijgen van dat inzicht en de wijze van communiceren van een kandidaat voor dergelijke functie voordat je een live gesprek met ze aangaat waarbij je nog al eens getorpedeerd door de welbekende falende eerste indruk.

Alle functies

En natuurlijk gaat het niet alleen om verkoop-functies. Voor allerlei functies is het handig om specifieke vragen te kunnen stellen als online eerste kennismaking. Vraag bijvoorbeeld aan techneuten hoe ze een bepaald probleem aanvliegen. Aan een ICT-er hoe hij een kink uit de kabel haalt.

Mis geen talenten!

Laat voortaan iedere kandidaat deelnemen aan het video-interview, ook wiens motivatiebrief en CV daar in eerste instantie geen aanleiding toe geeft. Want die kandidaat die op papier top lijkt te zijn kan bij een video-interview door de mand vallen net zo goed als geldt dat een op papier mindere kandidaat zichzelf heel goed weet te presenteren.

Verschillende manieren

Er zijn meerdere manieren om aan beeldmateriaal van een kandidaat te komen. Zo kun je kandidaten oproepen om een video-CV in te sturen, uitnodigen voor een Skype gesprek en dan zijn er nog video-interview-tools als ViewMe.

Video-CV

Je kunt ze vragen om een video-CV. Dat is een video waarbij de kandidaat vooral over de bühne brengt wat hij/zij wil. Een soort verkoopvideo. Je hebt geen invloed op wat iemand gaat brengen. Je krijgt geen antwoord op specifieke vragen. Vragen die je van tevoren hebt bedacht.

Skype

Een live video-interview afnemen kan met Skype. Maar dan geldt dat je naast het voerenvan een straf agendabeheer buiten kantoortijd (want wie doet een live jobinterview tijdens kantoortijd?) er net als bij een eerste live gesprek tijd en beleefdheid in moet stoppen. Oké het scheelt je de koffie. Je kunt ook niet doen alsof de verbinding slecht is en wordt verbroken.

ViewMe

Bij ViewMe ontvangt de kandidaat een uitnodiging om deel te nemen en 3 vragen te beantwoorden. De kandidaat kan zijn antwoord opnemen met elke willekeurig apparaat dat video maakt. Van webcam tot tablet. De kandidaat krijgt 7 dagen de tijd om zijn video-antwoorden (met een korte geschreven toelichting) in te sturen. De video's worden automatisch aan het dossier toegevoegd en zijn te delen met bijvoorbeeld de verantwoordelijke manager. Deze webbased tool maakt het mogelijk om overal ter wereld te deel te nemen aan deze digitale videosollicatieronde.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.