Logo
  • Nieuws
  • 4 april 2008
  • Lianne Bouman

Wat doet uw collega in het buitenland?

Benieuwd of bijvoorbeeld P&O’ers, administratieve medewerkers en bouwvakkers in onder meer België of Italië dezelfde taken uitvoeren als in Nederland? Over een tijdje krijgt u antwoord op deze en andere vragen in een Europese database voor beroepen, met informatie over circa 1500 beroepen in allerlei sectoren.

Beeld Wat doet uw collega in het buitenland?

De beroependatabase wordt voor acht Europese landen (België, Engeland, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Polen, Italië en Nederland) in het project 'EurOccupations', waarin tien universiteiten en onderzoeksinstellingen samenwerken. In de database wordt voor alle beroepen informatie opgenomen over beroepstitels en het vereiste opleidingsniveau.

 

Relevante kerncompetenties

Daarnaast worden ongeveer 160 beroepen uitgebreid beschreven. Voor deze beroepen worden voor ieder land onder meer taakomschrijvingen gemaakt en relevante kerncompetenties benoemd. Zonder uw hulp kan deze database niet van de grond komen. U wordt opgeroepen een internetvragenlijst in te vullen. Aanmelding kan via de website van het project www.euroccupations.org. Op deze website vindt u ook meer informatie over het project.

 

Gratis toegang

Uw medewerking wordt beloond met gratis toegang tot de beroependatabase, een Nederlandstalig rapport dat inzicht geeft in internationale beroepenstructuren en de inhoud (vereiste opleiding, kerntaken, competenties) van beroepen in acht Europese landen en deelname aan een nieuw internationaal netwerk.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.