Logo
  • Nieuws
  • 20 mei 2021

Subsidieregeling Praktijkleren: aanvraag vanaf 2 juni

Net zoals vorig jaar stimuleert de Subsidieregeling Praktijkleren (SPL) werkgevers om praktijkleer- en werkleerplaatsen aan te bieden. Tot 2023 stelt het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) deze subsidie jaarlijks beschikbaar. U kunt de subsidie aanvragen vanaf 2 juni 2021 om 09:00 uur.

Beeld Subsidieregeling Praktijkleren: aanvraag vanaf 2 juni

Door de subsidieregeling kunt u maximaal € 2.700 subsidie krijgen per deelnemer of leerling voor begeleiding van een medewerker op een praktijkleerplaats. Dit kunnen leerlingen of studenten zijn aan vmbo, VSO, PRO, mbo, hbo en zelfs Promovendi en Toio’s. 

Extraatje voor bepaalde sectoren

Speciaal voor de sectoren landbouw, horeca en recreatie kunt u als erkend leerbedrijf in het mbo dit jaar extra subsidie aanvragen voor een BBL-leerwerplek. Dit bedrag komt extra op bovenstaande subsidie praktijkleren.

Arbeidsperspectief

Met behulp van de subsidie worden meer studenten en leerlingen beter opgeleid én doen zij meer praktijkervaring op. Dit draagt onder andere bij aan een verlaging van de drempel naar de arbeidsmarkt. Dit is één van de manieren waarop u als werkgever mee kunt werken aan het arbeidsperspectief van deze groepen.

Voor meer informatie kunt u terecht op de website van de overheid.

 

De diensten van Robidus verlagen uw risico’s van verzuim en arbeidsongeschiktheid door optimale benutting van wettelijke regelingen en het sturen op inzetbaarheid.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.