Logo
  • Nieuws
  • 17 juli 2015
  • Peter van den Hout

Opleidingsbudget voor werknemers belastingvrij besteedbaar

Persoonlijke opleidingsbudgetten voor werknemers worden steeds belangrijker in het kader van hun duurzame inzetbaarheid. Dit budget is voor de werknemer besteedbaar aan een opleiding naar keuze. De mogelijkheden om dit belastingvrij uit te keren door werkgevers op naam van de werknemer is onlangs verruimd.

Beeld Opleidingsbudget voor werknemers belastingvrij besteedbaar

XS2talent administreert persoonlijke leerbudgetten voor en op naam van werknemers, in echt geld op een geblokkeerde rekening. Het gereserveerde bedrag kan uitsluitend gebruikt worden voor een werkgerelateerde opleiding of training. Voor het zoeken en boeken kunnen werknemers gebruikmaken van een leercatalogus, die via Springest gevuld wordt met opleiders.

Belastingvoordeel

Werknemers kunnen hun budget veilig meenemen over jaar- en organisatiegrenzen heen. Werknemers kunnen met de constructie zelf ook een deel van hun bruto salaris voor opleidingen reserveren met behoud van belastingvoordeel. Naast het belastingvoordeel, dat direct beschikbaar is voor de werknemer, besparen werkgevers vaak werkgeverslasten. Deze besparing kan oplopen tot meer dan 20 procent.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.