Logo
  • Blog
  • 6 februari 2014

Focus

Toen ik zo’n jaartje bezig was als coach kwam Marjan bij me. Ze zocht een baan maar, zo voegde ze toe, haar droom was om een B&B te beginnen in Frankrijk. En vervolgens somde ze een lange lijst met bezwaren op waarom dat allemaal niet kon.

Als coach word je dan geleerd om met de coachee te gaan kijken welke elementen er in die ideale baan zitten die mogelijk ook hier in Nederland te realiseren zijn. En de theorie is dan dat de coachee het beeld van de ideale baan laat varen en kiest voor een praktische, meer haalbare baan.


Maar bij Marjan gebeurde dat niet. Misschien deed ik het als beginnende coach niet goed, dat kan maar zo. Maar toen hoorde ik een keer Danny Mekic spreken, en hij had het ook over zijn droom. En over focus. En toen viel bij mij het kwartje. Waarom zou Marjan er niet gewoon keihard aan gaan werken om die droom te realiseren. Wanneer je focust en gewoon begint met dat wat al wel kan, dan kom je vanzelf steeds dichterbij je doel. En dan ben je er klaar voor wanneer er een kans komt, een mazzeltje.


Zo gezegd zo gedaan. Marjan werd er helemaal bij van. Ze ging op Franse les, daarna een cursus boekhouden doen. Ze ging vrijwilligerswerk doen bij een Nederlandse B&B, en 3 maanden werken in een Oostenrijkse Berghut, om ervaring op te doen. En ja, dat was lastig, met haar gezin en de financiën, maar ze kreeg het voor elkaar omdat het te overzien was.


En toen kwam het mazzeltje. In die berghut leerde ze iemand kennen die een buurman had die een dochter had die een B&B in België was begonnen en daar vanaf wilde, het wilde verhuren…..Okee het is geen Frankrijk, en het is niet haar eigendom, maar Marjan is als een kind zo blij.


Gisteren belde ze me op, in juni gaat het hele gezin verkassen naar de Ardennen.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.