Logo
  • Achtergrond
  • 10 juni 2021
  • Peter Runhaar

Kennis van financiële regelingen hoort bij een goede onboarding

Steeds meer werkgevers zijn zich bewust van het belang van een goed onboardingtraject. De instroom van nieuwe medewerkers biedt echter mogelijkheden rondom subsidies en kostenbesparingen die bij veel werkgevers onderbelicht blijven. Dat is zonde, want het zijn fikse financiële voordelen waar werkgevers recht op hebben.
Beeld Kennis van financiële regelingen hoort bij een goede onboarding

Binnen organisaties zijn automatisering en organisatorische verandering aan de orde van de dag. De mensen zijn echter het hart van de organisatie. Het vinden en behouden van de juiste medewerkers is belangrijker dan ooit, steeds meer bedrijven werken hierom hard aan het optimaliseren van hun recruitment- en onboardingprocessen. 

Onderbelicht

Ondanks de actieve focus op de instroom van nieuwe medewerkers, blijven de mogelijkheden voor subsidies en financiële regelingen in dit traject vaak onderbelicht. Uit onderzoek van het UWV blijkt dat maar de helft van de werkgevers op de hoogte is van de beschikbare regelingen. Als je daarbij bedenkt dat 1 op de 25 medewerkers in aanmerking komt voor een of meerdere van deze regelingen, kun je concluderen dat er flink wat kostenbesparingen blijven liggen. Denk hierbij aan het loonkostenvoordeel (LKV) voor medewerkers die een afstand tot de arbeidsmarkt ervaren, of de no-riskpolis die loon compenseert als medewerkers binnen specifieke doelgroepen ziek worden. 

Grip op de mogelijkheden

Subsidies en kostenbesparingen integreren in je instroomtraject brengt dan ook flinke financiële voordelen met zich mee. Gedegen kennis en een nauwkeurige personeelsadministratie zijn hierbij van groot belang. Het biedt niet enkel voordelen voor de werkgever, het zorgt vaak ook dat je medewerkers prettiger en langer productief zijn binnen je organisatie.

In het whitepaper ‘Instroommanagement’ gaat OAZ – specialist op het gebied van subsidies, fiscale regelingen en kostenbesparingen in HR – in op het instroomtraject. Van het aannemen van medewerkers tot het zetten van de juiste stappen om de personeelsadministratie op orde te krijgen. En hierdoor direct te profiteren van alle financiële voordelen die voor jouw organisatie beschikbaar zijn.

OAZ geeft advies over subsidies en het managen van financiële voordelen en risico’s rondom personeel. OAZ ontzorgt hierin haar klanten en realiseert een optimaal resultaat.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.