Logo
  • Nieuws
  • 20 november 2019
  • Bron: APG

Gelijke beloning voor mannen en vrouwen? Bij APG gebeurt het al

Gelijk werk wordt voortaan gelijk beloond bij APG. Ruim 125 vrouwelijke medewerkers van de pensioenuitvoerder ontvingen eerder dit jaar een brief waarin staat dat hun salaris per 1 juni is verhoogd. Hun beloning is op hetzelfde niveau gebracht als dat van mannelijke collega’s met vergelijkbare functies, ervaring en dienstjaren. Tegelijk neemt APG maatregelen om dit thema duurzaam op te lossen.

Beeld Gelijke beloning voor mannen en vrouwen? Bij APG gebeurt het al

Uit het Nationaal Salaris Onderzoek 2019, een initiatief van Intermediair en Nyenrode Business Universiteit, blijkt dat de salariskloof tussen mannen en vrouwen hardnekkig is. Sterker nog, de kloof lijkt ten opzichte van 2017 zelfs gegroeid. Een vrouw die hetzelfde werk doet als een man verdient gemiddeld 7 procent minder in het bedrijfsleven en 5 procent minder bij de overheid, zo blijkt uit de cijfers.

Bij APG werken ongeveer 3000 medewerkers, waarvan 960 vrouwen. Uit onderzoek, uitgevoerd bij APG in Nederland, blijkt dat vrouwen bij APG in Nederland gemiddeld 2,2% minder salaris ontvangen. Ruim 125 vrouwelijke medewerkers kregen per 1 juni een salarisverhoging. Dat is 13% van het totale aantal vrouwelijke medewerkers. Bij de overige 87% van bij APG werkzame vrouwen is er geen verschil in loon met vergelijkbare mannelijke medewerkers.

Verschil duurzaam oplossen

De hogere beloning van deze groep medewerkers met een ongelijk salaris wordt binnen het bestaande budget van APG gerealiseerd. Marloes Sengers, directeur HR bij APG: “Bij APG staan we voor gelijk loon voor gelijk werk, daarom zetten we dit vandaag recht. Het verschil in beloning wordt door ons bovendien duurzaam gedicht: financieel en met aanvullende aandacht voor leidinggevenden en medewerkers. Zo voorkomen we herhaling in de toekomst en pakken we de oorzaken van de ongelijke beloning duurzaam en fundamenteel aan.”

LEES OOK: HR-directeur APG Marloes Sengers: 'Mensen zetten nu mooie stappen. Dat is mijn grootste cadeau’

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.