Logo
  • Nieuws
  • 24 juni 2008
  • Mariel Hovemann

Eén servicecentrum personeelszaken voor Rijksoverheid

Op Defensie na krijgen in 2011 alle ministeries  één gemeenschappelijk servicecentrum voor personeelsregistratie en salarisadministratie. Daartoe heeft de ministerraad vandaag besloten op voorstel van minister Ter Horst van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Beeld Eén servicecentrum personeelszaken voor Rijksoverheid

Met het HR-servicecentrum, P-Direkt genaamd, verwacht men 280 miljoen te besparen.

 

Vorig jaar januari is de basis gelegd voor het servicecentrum. Tijdens deze eerste fase is het rijkspersoneelsysteem opgezet en bij vijf ministeries in gebruik genomen. Evenalsde personeelsdossierservice, waarin alle personeelsdossiers zijn gedigitaliseerd. Ook is de rijkssalarisservice voor 118.000 ambtenaren tot stand gekomen. Het zelfbedieningsportaal voor het afhandelen van administratieve HR-zaken is ontwikkel. En P-Direkt ondersteunt de ministeries met de invoering daarvan in hun eigen organisatie. Hiermee heeft het servicecentrum met de departementen tot nu toe een rijksbrede besparing van 102 miljoen euro gerealiseerd.

 

Fase twee houdt in dat de gebruikersondersteuning die nu nog op de afzonderlijke ministeries plaatsvindt wordt gebundeld. 

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.