Logo
  • Nieuws
  • 7 februari 2018
  • Bron: Walters People

Medewerkers klagen over productiviteit op kantoor

Om medewerkers aan te kunnen trekken in een krappe arbeidsmarkt moet uw kantooromgeving in topconditie verkeren. De meeste werkgevers zijn van mening dat zij de zaken op orde hebben: 74% geeft aan dat medewerkers binnen hun organisatie volledig productief kunnen werken. Maar slechts 31% van de werknemers deelt deze mening.

Beeld Medewerkers klagen over productiviteit op kantoor

Dit blijkt uit de Walters People Salary Survey 2018, waarin hoogopgeleide werknemers aangeven wat zij belangrijk vinden bij de keuze voor een werkgever. Wat zijn de grootste stoorzenders op de werkvloer? 63% van de werknemers geeft aan afgeleid te worden door pratende collega’s. Ook slechte IT-faciliteiten (26%) en oncomfortabel meubilair (20%) komen de productiviteit niet ten goede. Tot slot geeft 29% van de werknemers aan niet voldoende daglicht te krijgen op hun werkplek.

Hoogopgeleide werknemers realiseren zich dat het tij gekeerd is, en durven weer meer eisen te stellen aan hun werkgever. Zo verwacht 61% van hen een salarisverhoging van minimaal 3%. Het salaris en de secundaire arbeidsvoorwaarden komen echter pas op de vierde plaats van factoren die kandidaten belangrijk vinden in een baan. Aan welke zaken zij meer waarde hechten? Op één staat een goede balans tussen werk en privéleven. De organisatiecultuur en het contact met collega’s staan op een tweede plaats, gevolgd door een uitdagende functieinhoud.

Gezonde snacks

Een groot aantal werkgevers speelt al in op de wens van een goede werk-privé balans. 63% van de professionals heeft de mogelijkheid om flexibele uren te werken, en 47% kan thuis werken. Daarnaast vinden werknemers het belangrijk om gezond en fit te blijven, en zij waarderen het als hun werkgever hen hierbij helpt. Steeds meer werkgevers gaan mee in deze trend; 68% voert actief beleid om een gezonde levensstijl te stimuleren.

Gezonde snacks op kantoor zijn het meest gewaardeerde extraatje, gevolgd door korting op een fitness-abonnement. Op drie staat sportlessen met collega’s en op de vierde plaats bedrijfsdeelname aan sportevenementen. Slechts 29% van hen kan een fitness uitdaging op de werkvloer waarderen.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.