Logo
  • Nieuws
  • 19 juni 2018
  • Bron: CrossOver

Administratief personeel gaat de strijd aan met robots

Door robotisering en digitalisering gaat administratief werk grotendeels veranderen en deels verdwijnen. Ook ontstaan er nieuwe banen. Op de werkvloer zie je straks drone-verkeersleiders, data-gijzeling experts en staat Google Assistant je te hulp. Tijdens de administratieve CrossOver nemen administratief medewerkers van tien verschillende organisaties het heft in eigen handen – zij laten zien hoe zij zich klaar maken voor de toekomst. 

Beeld Administratief personeel gaat de strijd aan met robots

Op 26 juni a.s. presenteren deze 24 secretaresses, managementassistenten en financieel administratief medewerkers hun visie op het veranderende werk.

In Nederland werkt 17 procent van de beroepsbevolking (1,2 miljoen mensen) in een ondersteunde functie. Administratief medewerkers zijn bij uitstek ondersteuners – ze staan zelf niet graag in de schijnwerpers, maar helpen op de achtergrond hun leidinggevende en hun organisatie. Meestal wordt voor hen beslist, in plaats van dat zij zelf aan het roer mogen staan. Maar waarom mogen alleen de CEO’s en de managers bepalen waar het werk van administratief medewerkers heengaat? Organisaties hebben het vaak over ‘eigenaarschap’ en ‘eigen verantwoordelijkheid’, maar geven de medewerkers wiens baan gaat veranderen geen stem in de veranderingen aldus de stichting CrossOver. Zij willen dan ook het podium aan de ondersteuner geven.

Betrek gebruiker bij kiezen programma

Marlous Roelofs, Programmamanager: "Allereerst één misvatting uit de weg ruimen: de secretaresses, de managementassistenten en de administratief medewerkers wachten niet af. Ze weten dondersgoed dat hun werk gaat veranderen, en dat ze zelf verantwoordelijkheid moeten nemen. Ze zien dat er andere vaardigheden gevraagd worden. De verhouding met de leidinggevende wordt anders: Ondersteunend personeel wordt geacht veel meer inhoudelijk mee te denken, in plaats van hun taken slechts simpelweg uit te voeren. Daarnaast komt er een vracht aan nieuwe technologische mogelijkheden de organisatie binnen. Liever krijgen ze die berg aan technische mogelijkheden niet over zich heen gestort, maar bepalen ze zelf mee welke applicaties en programma’s hen echt helpen in hun werk. Eigenlijk ook niet zo gek: waarom betrek je de gebruiker niet in het kiezen van je programma? Echter wordt dit nu nog nauwelijks gedaan. Het ligt niet in de aard van de ondersteuner om van de daken te roepen dat ze mee willen denken, of mee willen doen. Laat deze mooie bescheidenheid ons allen niet misleiden, en zo nu en dan het podium bieden aan de administratief medewerker, en horen wat zij denken. Want we weten allemaal: er is genoeg werk aan de winkel. Niet alleen voor robots."

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.