Logo
 • Achtergrond
 • 11 oktober 2017
 • Bron Chargespot.com

10 tips om uw werkomgeving aantrekkelijk te maken voor jongeren

Voor jonge mensen is de werkomgeving een belangrijke randvoorwaarde om te kiezen voor een bepaalde werkgever. Wat vinden jongeren belangrijk op hun werkplek? 10 tips om uzelf bij deze groep te positioneren als aantrekkelijke werkgever.
Beeld 10 tips om uw werkomgeving aantrekkelijk te maken voor jongeren

Grote techbedrijven als Google en Apple en hippe start-ups zijn voor veel jongeren die de arbeidsmarkt betreden het referentiekader voor de werkomgeving. Maar het merendeel van de kantooromgevingen sluit hier niet direct bij aan. Hoe kunt u in de inrichting van de werkomgeving toch tegemoet komen aan de wensen van generatie Y en Z? Tien tips van Chargespot.com

 1. Zoek aansluiting bij de 'schoolomgeving'
  Om de overgang voor deze nieuwe instromers op de werkvloer te vergemakkelijken kunt u campus- of college-achtige ruimtes creëren. Deze ruimtes zijn groot, licht en modern ingericht.
   
 2. Bied veel extra faciliteiten aan
  Jongeren zijn gewend veel werkuren te maken en hebben daarom weinig tijd om bijvoorbeeld boodschappen te doen. Kom met uw faciliteiten op de werkvloer hieraan tegemoet. Volgens sommige experts gaat het niet om work life balance, maar om work life seamless integration.
   
 3. Zorg voor gebruiksvriendelijke technologie
  Nieuw instromende medewerkers zijn gewend aan software en apps voor consumenten. Die zijn vaak veel intuïtiever in de bediening en gebruiksvriendelijker dan bedrijfssystemen. Als de usability van deze systemen wordt vergemakkelijkt, neemt de productiviteit toe.
   
 4. Koffie, koffie, koffie
  De simpele koffieautomaat voldoet niet meer voor jonge generaties. Zorg dus voor koffie, espresso, latte et cetera van barista-niveau.
   
 5. Tem de kantoortuin
  Door de opkomst van Agile werken is er veel behoefte aan een mix op de werkvloer: ruimte voor overleg, concentratie, ontspanning. Geluidsoverlast ligt hierbij op de loer; zorg dus dat u de kantoortuin akoestisch onder controle krijgt.
   
 6. Creëer of faciliteer third spaces
  Naast een kantoor- en thuiswerkplek hebben jongeren behoefte aan een third space: een informele ruimte om te overleggen, socializen of te chillen. U kunt deze lounge-achtige ruimtes integreren op kantoor, maar u kunt ook uitwijkmogelijkheden aanbieden buiten kantoor, zoals bij een Starbucks-vestiging.
   
 7. Bied gezonde catering aan
  Vers en gezond (biologisch) voedsel wordt meer gewaardeerd door millennials dan door oudere generaties. Zij zijn dan ook bereid hier meer voor te betalen.
   
 8. Zorg voor zoveel mogelijk daglicht op kantoor
  Dit is natuurlijk gunstig voor alle generaties. Zorg er dus voor dat de plekken waar medewerkers het meest vertoeven de meeste daglicht krijgen binnen het gebouw.
   
 9. Geef voldoende aandacht aan MVO
  Generatie Y en Z geven aan veel belang te hechten aan MVO. Laat dus duurzame elementen terugkomen in de inrichting van de werkomgeving.
   
 10. Focus op ergonomie en beweging
  De 'beeldschermgeneratie' is gewend om veel werktijd zittend door te brengen. Om beweging te stimuleren en rug- en nekklachten te voorkomen, moet u de werkomgeving zo ergonomisch verantwoord mogelijk inrichten.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.