Logo
  • Nieuws
  • 21 september 2016
  • Bron: Fleet & Mobility

Leaseauto inruilen voor mobiliteitsoplossing?

Slechts 8 procent van de Nederlandse werknemers wil de leaseauto opgeven in ruil voor een mobiliteitsalternatief. 88 procent van de wagenparkbeheerders bij bedrijven verwacht weerstand bij een poging. Tegelijkertijd denkt 51 procent van hen dat een mobiliteitsbudget een beloning is voor werknemers.

Beeld Leaseauto inruilen voor mobiliteitsoplossing?

Dit blijkt uit de Corporate Vehicle Observatory Fleet Barometer 2016 van leasemaatschappij Arval. Arval interviewde hiervoor in twaalf Europese landen in totaal 206 medewerkers bij bedrijven die minimaal tien voertuigen in beheer hebben. Hoewel er dus veel weerstand wordt verwacht bij een transitie van leaseauto’s naar mobiliteit in een bedrijf, denkt een kwart van de werkgevers in Nederland dat het aandeel van deelauto’s in het wagenpark zal stijgen. Bij jongeren ligt de acceptatie naar verwachting iets hoger: 41 procent van de jongeren is geïnteresseerd in autodelen.

Dit jaar is ook gekeken naar de acceptatie van zelfrijdende voertuigen door werknemers. Zo’n 54 procent van de respondenten gaf aan te verwachten dat hun medewerkers het gebruik van zelfstandig rijdende auto’s in de toekomst accepteren.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.