Logo
  • Nieuws
  • 21 augustus 2017
  • Peter van den Hout

Helpt u 50 banen in Nepal behouden met uw kerstgeschenk?

Het kerstgeschenk is ieder jaar weer een heikel punt voor werkgevers. Waar wordt het aan besteed en moeten we er niet vanaf zien? Ondanks veel discussie over nodeloze verspilling, wordt deze laatste optie over het algemeen niet gewaardeerd door de medewerkers. Waarom niet ‘best of both worlds’ en kiezen voor een kerstgeschenk als onderdeel van uw MVO-beleid?

Beeld Helpt u 50 banen in Nepal behouden met uw kerstgeschenk?

In dit kader zijn de producten van A Beautiful Story letterlijk ‘een mooi verhaal’. Elf jaar geleden kwam Cathelijne Lania, oprichtster van A Beautiful Story, in contact met een kleine sieradenwerkplaats in Kathmandu, de hoofdstad van Nepal. De fabriek stond op omvallen, maar samen met de makers bedacht ze producten om nieuwe markten te kunnen betreden. De fair trade sieraden van A Beautiful Story worden in ruim 600 modewinkels in Europa verkocht. Maar achter de schermen maken ze ook producten op maat voor bedrijven. 

Lania heeft met elf jaar ondernemerschap bewezen dat A Beautiful Story een volwaardig bedrijf is en geen eendagsvlieg of even een leuk ‘projectje’. "Maar sociaal ondernemerschap blijft een uitdaging, met name in de grillige modemarkt. Op dit moment zit het bedrijf in een spannende fase door financiering van de groei." U kunt het bedrijf steunen en helpen de 50 banen in Nepal te behouden. Hoe? Heel simpel, door een mooi geschenk voor uw medewerkers of klanten af te nemen.

Mooie verhalen over het voetlicht brengen

De missie van A Beautiful Story is om mensen aan te sporen hun eigen mooie verhaal te onderzoeken en voluit te leven. Ook helpt het bedrijf graag uw verhaal te vertellen of uw medewerkers te inspireren met een symbolisch cadeau. De handgemaakte producten zijn eenvoudig naar uw wensen aan te passen. Bijvoorbeeld door verwerking van uw boodschap, logo of symboliek.

Lania lanceert voor deze kerst een nieuw product naast haar sieradencollecties: “A Beautiful Story gaat over het verbinden van mensen door het vertellen van mooie verhalen. Vanuit deze gedachte heb ik speciaal voor de feestdagen een kaartspel ontwikkeld. De kaarten bevatten inspirerende vragen die kunnen dienen als voer voor een goed gesprek. Op deze manier combineer je de gezelligheid van een spel tijdens de feestdagen met goede verdiepende gesprekken met elkaar.”

Nieuwsgierig naar dit spel en de andere producten die A Beautiful Story voor u kan maken? Meer informatie

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.