Logo
 • Nieuws
 • 5 april 2022
 • Bron: Wandelnet

Wandel tijdens je werkdag. 5 Wandeltips

Op de Wandel Tijdens Je Werkdag op 7 april 2022, roept Wandelnet heel werkend Nederland op om te wandelen tijdens jouw (thuis)werkdag! Daarmee ben je even weg van je werkplek, activeer je je brein en blijf je gezond en fit. Daarnaast ben je na 20 minuten lopen geconcentreerder, energieker en creatiever.

Beeld Wandel tijdens je werkdag. 5 Wandeltips

Om zittende werknemers aan het bewegen te krijgen, heeft Wandelnet de actie Wandel tijdens je werkdag opgezet. De stichting vraagt je die dag je wandelervaring op de socials te delen met #wandeltijdensjewerk. En als je een actie organiseert als bedrijf, kun je het Wandelnet laten weten via wtjw@wandelnet.nl. Dan zetten ze jouw actie in het zonnetje!

Enkele organisaties hebben hun actie voor die dag al gedeeld:

 • Gemeente Rotterdam heeft een feestelijke lancering van weetingroutes (walk your meeting) in Rotterdam Central District.
 • a.s.r. Vitality heeft van 4-8 april een eigen challenge waarmee deelnemers punten krijgen voor wandelen tijdens werkuren.
 • Hogeschool InHolland houdt de 9e editie van een 'walkshop' (een wandelworkshop), 45 minuten onder begeleiding.
 • Gemeente Deventer roept werknemers op om naar het werk te wandelen en legt vitaliteitspakketjes klaar bij de cateraar.

Vijf wandeltips

 1. Maak weetings! Check nu alvast je agenda. Van welke afspraak kun jij een weeting (walk your meeting) maken? Voor tips hoe je van jouw weeting een succes maakt, check deze weetingtips.
 2. Wandel náár je werk! Wandel (een stuk) van je woon-werkverkeer op 7 april. Ga je met het ov, stap dan een halte eerder uit. Ga je met de auto, parkeer ‘m dan eens wat verderop. Werk je vanuit huis, begin de dag dan met een ommetje.
 3. Met een broodje in de hand! Neem je lunch eens mee naar buiten en verken je werkomgeving.
 4. Maak een brainwalk! Voor het bedenken van nieuwe ideeën, omdenken van een probleem, of het openbreken van een writer’s block. Tips? Check de thuiswerktoolkit
 5. Elk belletje lopen! Word je op 7 april gebeld, spreek dan met jezelf af dat je elk belletje aan de wandel gaat.

Deel wat jij gaat doen op 7 april en geef het wandelstokje door #wandeltijdensjewerk

Lees ook: Wandelen tijdens de HR-cyclus

 

Producttips

Ook interessant

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.