Logo
  • Nieuws
  • 7 januari 2009
  • Arzu Kokeng

Werksfeer belangrijkste factor bij carrièreswitch

Voor ruim 37 procent van de werknemers is werksfeer de belangrijkste reden om op zoek te gaan naar een nieuwe baan, tegenover 24 procent in 2007. Daarnaast blijkt in vergelijking met twee jaar geleden dat het belang van salaris bij deze beslissing is gestegen. 19 procent vindt het salaris essentieel, in tegenstelling tot 12 procent in 2007. Dat blijkt uit internetonderzoek van Unique Uitzendburo.

Beeld Werksfeer belangrijkste factor bij carrièreswitch

Ruim 870 respondenten gaven in het onderzoek antwoord op de vraag: wat is voor jou de belangrijkste reden om een andere baan te gaan zoeken?

 

Parttime of flexibel werken

Met het oog op het nieuwe jaar en de kansen en bedreigingen voor bedrijven met betrekking tot personeel heeft Unique voor de tweede maal dit onderzoek geïnitieerd. Dit jaar bleek de mogelijkheid tot doorgroeien (18 procent) op de derde plaats te staan en slecht management (17 procent) op de vierde plaats. Wanneer er geen mogelijkheden zijn tot parttime of flexibel werken besluit slechts 9 procent om op zoek te gaan naar een andere baan. Deze uitkomsten vertonen geen grote veranderingen met de resultaten van 2007.

 

Het juiste personeel behouden

“Tijdens een recessie is het voor werkgevers belangrijk om zich bewust te zijn dat de werksfeer, ook in de tijd van toenemende spanningen, goed moet zijn wil men het juiste personeel behouden. Het aannemen van nieuw personeel brengt namelijk veel meer kosten met zich mee, dan het blijven boeien en binden van goed, huidig personeel”, stelt Michel de Lassacquère, algemeen directeur van Unique.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.