Logo
  • Nieuws
  • 26 augustus 2008
  • Mariel Hovemann

Werknemers krijgen betaald verlof niet op

De helft van de Nederlanders krijgt zijn betaald verlof niet op. Snoeien in de dagen vindt VNO-NCW. Niet verstandig aldus CNV.

Beeld Werknemers krijgen betaald verlof niet op

Gemiddeld gebruiken we 24 van de 28 zo weet dagblad Spits te berichten. Fransen daarentegen hebben bijvoorbeeld 37 verlofdagen en houden er maar 2 over.

 

Werkgeversvereniging VNO-NCW zegt voorstander te zijn om flink te snoeien in ‘de overdaad aan verlof en vrije tijd’. Een teken aan de wand dat we onze verlofdagen niet opmaken aldus een woordvoerder in de krant. “We werken in Nederland gemiddeld 1338 uur per jaar. Dat is 250 uur minder dan gemiddeld in EU-landen. We zijn veel te veel vrij. Het is hoog tijd dat we eens kritisch gaan kijken naar al die vrije dagen.”

 

Werknemersvereniging CNV daarentegen is het daar niet mee eens. Volgens voorzitter Jaap Jongman hebben werknemers die vrije tijd nodig. Dat werknemers niet alle dagen opnemen vindt hij een zorgelijke ontwikkeling. Hij wijt het aan het feit dat de werkdruk al jaren toeneemt. Waardoor steeds vaker de ruimte ontbreekt om vrije dagen ook werkelijk op te nemen. Hij waarschuwt ervoor dat men in plaats van vakantie dan wel eens ziektewetdagen op kan gaan nemen.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.