Logo
  • Nieuws
  • 24 april 2008
  • Arzu Kokeng
  • Bron: Redactie HRpraktijk.nl

Werknemer vindt gezinsleven bron van zorgen

Jonge werkenden in Europa hebben een groot gebrek aan tijd en voelen zich regelmatig machteloos. Zes op de tien denken dat zij het moeilijker hebben dan hun ouders destijds. Dit blijkt uit onderzoek onder ruim 3500 werknemers tussen 25 en 39 jaar in zeven Europese landen. Dat meldt BN/DeStem.

Beeld Werknemer vindt gezinsleven bron van zorgen

Werknemers in de leeftijdscategorie van 25 tot 39 tonen veel inzet en hebben geen gebrek aan ideeën, maar wel aan tijd. Ruim een derde klaagt over een gebrek aan kansen en 30 procent over een gebrek aan energie.

 

De helft vindt het moeilijk tijd vrij te maken om iets leuks te doen. Zes op de tien vinden het lastig regelmatig iets aan sport te doen. Ruim vier op de tien gunnen zich geen tijd voor een goed eetpatroon. Bijna een op de drie klaagt erover dat zij weinig of geen hulp van familie krijgen als zij tegen problemen aanlopen.

 

Nederlanders

Nederlanders zijn positiever ingesteld. Van hen vindt 48 procent het leven nu moeilijker dan in de tijd van hun ouders. In de zeven onderzochte landen ligt dat gemiddeld op 61 procent. Fransen en Italianen zijn het minst positief. Ook zegt 33 procent van de Nederlanders moeite te hebben met stress. Gemiddeld ligt dat op 45 procent. Wel vindt een derde van de Nederlanders het gezinsleven een belangrijke bron van zorgen. Dat ligt juist hoger dan gemiddeld.

 

Reminder

Om het ziekteverzuim tegen te gaan kunt u als werkgever een goede afstemming tussen werk- en privéleven bevorderen door de mogelijkheid te bieden om thuis te werken. Ook kunt u denken aan soepele verlofregelingen en flexibele aanvangs- en eindewerktijden.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.