Logo
  • Blog
  • 3 maart 2015

Voorwaarden kennismigrantenregeling

Voor buitenlandse werknemers is, gezien de verscherpte regelgeving dat sinds 1 januari 2014 van kracht is, het verkrijgen van een verblijfsvergunning voor arbeid in loondienst (GVVA) aanzienlijk moeilijker worden. Als er sprake is van een geschikte werkzoekende kandidaat in Nederland (zogeheten "aanwezige prioriteitsgenietend aanbod"), ook al heeft dezen niet gesolliciteerd, dan zal het UWV een negatief advies geven voor de afgifte van een verblijfsvergunning. In de praktijk is gebleken dat in veruit de meeste gevallen sprake is van dit zogeheten prioriteitsgenietend aanbod.Een andere, en in de meeste gevallen zeer haalbare alternatief is de kennismigrantenregeling. Als aan de inkomenseis wordt voldaan, het geboden salaris marktconform is en de werkgever door de IND een erkend referent, dan kan voor de buitenlandse werknemers een verblijfsvergunning als kennismigrant verkregen worden. Vaak zal de verblijfsvergunning al binnen enkele weken afgegeven kunnen worden.

De salariscriteria zijn voor 2015 als volgt:

                                                                                      Exclusief 8% vakantiegeld
Kennismigranten vanaf 30 jaar:                                 € 4.189,-
Kennismigranten jonger dan 30 jaar:                        € 3.071,-
Instroom na zoekjaar afgestudeerden/regeling:      € 2.201,-

------------------------------------------------------------------

Seminar: Wet Modern Migratiebeleid en Wet Arbeid Vreemdelingen

Alle regels & procedures bij het aannemen van buitenlandse werknemers

Nederland heeft nog altijd veel behoefte aan buitenlandse werknemers. De praktijk leert dat de procedures voor het legaal in Nederland kunnen werken en wonen voor buitenlandse werknemers en hun werkgevers complex zijn. Daarom krijgt u in dit seminar uitgebreide informatie over het toepassen van de wet modern migratiebeleid en de wet arbeid vreemdelingen. Meer informatie

 

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.