Logo
  • Nieuws
  • 12 september 2008
  • Arzu Kokeng

Uw leaserijders vrezen Prinsjesdag

67 procent van de Nederlandse leaserijders verwacht slecht nieuws over bijtelling op Prinsjesdag. Onder de bezitters van een auto van de zaak voorziet een kwart een aanpassing in hogere percentages van de bijtelling, terwijl 7 procent een verandering in het toegestane aantal privékilometers vreest. Dit blijkt uit onderzoek van Avis Autoverhuur onder leaserijders.

Beeld Uw leaserijders vrezen Prinsjesdag

Van de leaserijders geeft 83 procent aan dat ze bijtelling hebben. De automobilisten zonder bijtelling hebben bijvoorbeeld met hun werkgever de afspraak gemaakt dat ze niet meer dan de toegestane 500 privékilometers per jaar rijden. Een derde van hen maakt zich ook daadwerkelijk zorgen over de extra lasten van bijtelling. 37 procent verwacht slecht nieuws, maar niet kan aangeven op welk vlak van de bijtelling dit ligt.

 

Weinig goeds voor spaarrekeningen

Ondanks het verwachte slechte nieuws onderneemt 77 procent van de leaserijders nog geen actie om de bijtelling te voorkomen of te verminderen. Opties als kleiner rijden of de keuze voor een hybride auto vallen vooralsnog niet in de smaak. Thom Doorenbosch, Manager Marketing & Sales van Avis Autoverhuur: “De extra lasten van de bijtelling betekenen vooral weinig goeds voor de spaarrekeningen en vrijetijdsbestedingen van de leaserijders.” 45 procent van de ondervraagden geeft aan dat ze minder gaan sparen door de bijtelling. “Verder schuift 18 procent de vakantieplannen op de lange baan en zegt 11 procent het lidmaatschap van een vereniging op.”

 

Alternatief voor privékilometers

5 procent van de ondervraagden geeft toe dat ze smokkelen met de kilometerregistratie om onder de bijtelling uit te komen. Een onnodig risico, vindt Doorenbosch. Hij vraagt zich af of leaserijders voor de privékilometers wel alle alternatieven voor ogen hebben. “Autohuur wordt bijna vergeten”, merkt de woordvoerder op. “Daarom lanceren we binnenkort een speciaal pakket voor leaserijders. Ons alternatief voor de privékilometers kan zelfs een maandsalaris opleveren!”

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.