Logo
  • Nieuws
  • 3 september 2008
  • Lianne Bouman

Liever andere baas dan ander huis

Veel Nederlanders vinden dat ze er te lang over doen om naar en van het werk te reizen. Een meerderheid van hen (71 procent) zoekt liever een andere baan dichter bij huis dan dat zij verhuizen naar een andere woning dichter bij het werk. Nog geen twee op de tien geven de voorkeur aan verhuizen.

Beeld Liever andere baas dan ander huis

Dat blijkt uit Woningpeil, een doorlopend onderzoek onder de Nederlandse bevolking van de Vereniging Eigen Huis (VEH) in samenwerking met het onderzoeksinstituut OTB van de TU-Delft en Intomart Gfk.

 

Verhuisvergoeding: 25.000 euro

Verhuizen naar een woning dichter bij het werk is voor een meerderheid niet aantrekkelijk. Daarom wil de overheid verhuizen leuker maken. Zo kwam een taakgroep van het Ministerie van Verkeer & Waterstaat enige tijd geleden met het advies om de verhuisvergoeding voor mensen die dichterbij hun werk gaan wonen te verhogen tot maximaal 25.000 euro. Momenteel is de maximale vergoeding die een werkgever (belastingvrij) kan uitkeren, vastgesteld op 5.445 euro.

 

De forenzende werknemers zijn voor iets minder dan de helft (46 procent) voorstander van dit idee; 40 procent staat er neutraal tegenover en 12 procent is tegenstander. Een grote meerderheid van de bevolking staat dus niet afwijzend tegenover dit idee.

 

Tip

Meer informatie over het onderzoek is gratis beschikbaar gesteld door de VEH. Deze en eerdere edities van Woonpeil zijn te vinden op de website van Vereniging Eigen Huis.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.