Logo
  • Nieuws
  • 3 maart 2022
  • Bron: Solarclarity

Eerst gratis op vakantie en dan bij je nieuwe baan starten

In de huidige krappe arbeidsmarkt is voor veel bedrijven de uitdaging steeds groter om nieuw talent aan te trekken en te behouden. Bij Solarclarity hebben ze daar naar ze denken een oplossing op gevonden. Je krijgt voordat je ook nog maar een uur hebt gewerkt eerst een vakantie. De organisatie hoopt hiermee een concrete aanleiding te creëren voor talent om te solliciteren, want met de energietransitie in volle gang, is nieuw personeel zeer welkom. 

Beeld Eerst gratis op vakantie en dan bij je nieuwe baan starten

Het bedrijf start de pilot met 3 vacatures waarbij de geselecteerden eerst mogen genieten van een week vakantie samen met een dierbare.

Onboardingprogramma

Maura Stalpers, HR Directeur van Solarclarity: "Talent vinden is niet makkelijk in deze krappe arbeidsmarkt. Daarom gaan we het anders doen met deze wervingscampagne. We zorgen ervoor dat de nieuwe werknemers een weekje kunnen ontspannen voordat ze volop meedraaien in het onboardingprogramma. Dat doen we met veel plezier, want wij weten hoe belangrijk het is om met frisse energie te starten aan een nieuwe baan én na zo’n lange periode aan lockdowns is een andere omgeving ook wel eens lekker. De creatieve actie past bij onze cultuur waarbij vooruitstrevendheid belangrijk is. Ook binnen onze arbeidsvoorwaarden.” 

 

 

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.