Logo
  • Nieuws
  • 12 maart 2008
  • Arzu Kokeng
  • Bron: Redactie HRpraktijk.nl

Eén cao kinderopvang niet haalbaar

Abvakabo FNV is boos en teleurgesteld omdat het traject om tot één cao te komen in de kinderopvang is mislukt. Dat meldt de vereniging op haar site.

Beeld Eén cao kinderopvang niet haalbaar

Op dit moment zijn er binnen de kinderopvang twee cao’s. De cao Kinderopvang, afgesloten met de werkgeversorganisatie de MO-groep, geldt voor 80 procent van de werknemers en loopt per 1 mei af. Deze cao is door ABVAKABO FNV ondertekend. De andere cao, afgesloten met werkgeversorganisatie BKN (Branchevereniging Kinderopvang Nederland), loopt op 1 januari 2009 af.

 

Spaak gelopen

Na maandenlang vooroverleg is maandag het overleg tussen de bonden en de werkgevers gestart om tot één cao te komen. Dat liep dus spaak. Uitgangspunt voor ABVAKABO FNV was dat de werknemers er niet op achteruit mochten gaan. Maar dat bleek niet uit de voorstellen van de werkgevers over bijvoorbeeld het verlofbudget en het loslaten van het minimum opleidingsniveau.

 

Geldt voor 80 procent
De bonden willen nu verder met de MO- groep in gesprek over de nieuwe cao. Deze cao geldt dus voor 80 procent van de werknemers. De bonden willen voor het aflopen van de cao Kinderopvang op 1 mei een nieuwe cao hebben.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.