Logo
  • Persbericht
  • 24 augustus 2023
  • Bron: assessio

Pollen Street stemt in met de overname van een meerderheidsbelang in Assessio

Een strategische investering voor toekomstige groei met als doel de grootste van Europa te worden

Amsterdam, 24 augustus 2023 – Pollen Street maakt vandaag bekend dat zij een meerderheidsbelang hebben verworven in Assessio International Holdings 2 AB ("Assessio"), een toonaangevend softwareplatform voor talentmanagement in NoordEuropa. Deze investering zal de positie van Assessio als leidend e-assessmentbedrijf versterken en de weg vrijmaken voor Assessio's ambitie om uit te groeien tot de grootste in Europa.

Beeld Pollen Street stemt in met de overname van een meerderheidsbelang in Assessio

Oorspronkelijk opgericht in 1954 als psychologisch onderzoeksinstituut, heeft Assessio zich in de loop der jaren getransformeerd tot een schaalbaar technologieplatform dat gestandaardiseerde, datagestuurde inzichten biedt voor werving en talentontwikkeling aan een breed scala aan bedrijven en organisaties. De klanten variëren van kleine adviesbureaus tot internationale ondernemingen, van financiële dienstverleners tot gemeenten.

Het versterken van talentmanagement met technologie

Assessio richt zich op innovatieve oplossingen voor talentselectie en -ontwikkeling. Het bedrijf heeft een wetenschappelijke achtergrond waardoor het klanten kan ondersteunen bij het aannemen van talent op basis van potentieel (gedrag, persoonlijkheid, culturele fit, leervermogen en meer). Door middel van eigen technologie en een SaaS-aanbod heeft Assessio marktaandeel veroverd in de kernmarkten van Nederland, Zweden, Noorwegen en Denemarken, waar het de strijd aangaat met traditionele spelers in assessments en talentmanagementadviesbureaus. Dankzij organische groei en strategische overnames heeft het bedrijf zijn geografische reikwijdte vergroot en de mogelijkheden van zijn producten verbeterd.

Pollen Street’s toewijding aan groei

De investering in Assessio vormt het meest recente hoofdstuk in de reeks Pollen Street-investeringen in snelgroeiende softwarebedrijven die zich richten op de financiële dienstverleningssector, waaronder Aryza, Proactis en Pacific Fund Systems.

Pollen Street's investerings- en waardecreatiestrategie zal voortbouwen op Assessio's positie als leidend softwareplatform voor talentmanagement in Noord-Europa en zal bijdragen aan verdere uitbreiding binnen heel Europa. De investering zal worden ingezet voor fusies en overnames en organische groei, evenals voor de voortdurende ontwikkeling van Assessio's eigen technologie. Het huidige managementteam van Assessio, bestaande uit Johan Masironi, Evelien Schram, Peter Tjernström en Staffan Landberg, zal de leiding blijven houden, met gebruikmaking van de diepgaande expertise van Pollen Street op het gebied van effectieve groeiversnelling en internationalisering.

De afronding van de transactie wordt verwacht in de komende weken.

In een reactie op de aankondiging zei Johan Masironi, CEO van Assessio Group: "We zijn verheugd om de investering van Pollen Street aan te kondigen en zijn dankbaar voor hun ondersteuning bij het versnellen van de groei van Assessio. We hebben voor Pollen Street gekozen vanwege hun ongeëvenaarde expertise en ervaring in het ondersteunen van snelgroeiende softwarebedrijven bij opschaling en internationalisering. De substantiële investering en voortdurende professionele en financiële steun van Pollen Street stellen ons in staat om ons technologieplatform verder te ontwikkelen om de inzet van diensten op te schalen. Tegelijkertijd zullen ze kapitaalfinanciering en expertise bieden om ons strategische groeiprogramma uit te breiden en onze ambitie te verwezenlijken om Europa's vooraanstaande partner voor talentmanagement te worden."

Anastasia Kovaleva, Investment Director bij Pollen Street, zei: “Assessio heeft een veelbelovende en zeer gedifferentieerde propositie ontwikkeld die hen uniek maakt in de HCM-softwaremarkt. Pollen Street heeft een bewezen staat van dienst in het ondersteunen van snelgroeiende softwarebedrijven en we zijn ervan overtuigd dat Assessio het potentieel heeft om een Europese leider te worden in innovatieve oplossingen voor talentselectie en -ontwikkeling. Dit is een groeiende markt die actuele uitdagingen aanpakt, zoals talenttekorten en de bevordering van diversiteit en inclusie. Assessio wordt geleid door een dynamisch en hoog aangeschreven team, we zijn onder de indruk van hun prestaties tot nu toe en we kijken ernaar uit om samen te werken met Johan, Evelien, Peter en Staffan in de volgende groeifase van het bedrijf.”

www.assessio.com/nl

Assessio is gespecialiseerd in strategische HR met digitale oplossingen voor ruimdenkende werving en ontwikkeling. De online assessments en tools bieden de HR-professional datagedreven inzichten over kandidaten en medewerkers. De tools anticiperen op werkprestaties, identificeren potentieel en matchen organisaties met de juiste kandidaten. Bij Assessio willen ze het traditionele recruitmentproces op zijn kop zetten en oude patronen en gewoonten uitdagen. Het identificeren van talent mag niet aan het toeval worden overgelaten: finding talent is not magic, it’s science.

Producttips