Logo
  • Opinie
  • 18 september 2013

Zomaar een dag in Den Haag

Nee, natuurlijk niet zo maar een dag in Den Haag, maar Prinsjesdag! U kent de traditie en kijkt waarschijnlijk ook ieder jaar naar de ‘hoedjesparade’ die op uw beeldbuis voorbij komt.

Deze keer was ik in de gelegenheid om alles eens van iets dichter bij te aanschouwen. Op uitnodiging van verzekeringsmaatschappij AEGON was ik in Den Haag op de bekendste dinsdag van het jaar. Niet alleen maar voor de ‘fun’. Nee, ik was gevraagd een presentatie te geven ter gelegenheid van de Masterclass Inkomen voor adviseurs van Aegon. Het werd een boeiende ochtend over toekomst en verleden van het hybride stelsel in de WGA. Ook kwam de manier waarop bedrijven moeten omgaan met de gewijzigde premies ZW per 2014 aan de orde. Ik mocht de ochtend afsluiten met een blik op de praktijk. Eigenlijk is de boodschap aan adviseurs simpel: ‘Help je klant om de zaken te overzien en de juiste beslissingen te nemen!’ Wij hebben de zaken in Nederland op veel terreinen zo ingewikkeld gemaakt dat er voor een eenling vaak niet meer uit te komen is.


Troonrede

Na de presentatie volgde een uitstekende lunch waarna we op het Lange Voorhout kijken naar voorbij trekkende militairen op paarden én naar militairen die veel moeite hebben om lange tijd in de houding te staan. Gelukkig viel er niemand om, hoewel we bij één militair wel grote twijfels hadden of hij het zou redden. Dan komt de gouden koets voorbij en zien we onze Koning en Koningin vrolijk wuivend op weg naar de opening van het nieuwe parlementaire jaar. Want, o ja, daar was het allemaal om te doen. Snel naar binnen om te kijken en te luisteren naar de troonrede.

Na afloop daarvan een boeiend debat in panelvorm met onder andere oud-staatssecretaris en vooraanstaand econoom Rick van der Ploeg. De discussie werd zeer deskundig geleid door de charmante Barbara Baarsma. Helaas kan ik niet aanwezig zijn bij de afsluitende borrel. Mijn collega’s in Rotterdam zitten met smart op mij te wachten om samen de jaarlijkse special van het ADP e-UB door te nemen. Daarin zetten we de kernpunten van het nieuwe beleid voor de HR- en salarisprofessional uiteen. Helaas kijkt een of andere onverlaat niet goed uit in het verkeer en beland ik in de - op dat moment enige! - file.

Op kantoor geen stress, want mijn collega’s van communicatie hebben de nieuwsbrief al keuring voorbereid. We brengen enkele kleine aanpassingen aan en met een tevreden gevoel kunnen we de nieuwsbrief rond een uur of zeven ’s avonds ‘live’ zetten. Als ik rond een uur of acht thuis ben bekijk ik nog wat beelden van een bijzondere dag in Den Haag en lees nog wat stukken door. Maar er is nog een opening vandaag! En wel de opening van het seizoen 2013-2014 van de Champions League. Die spelers dragen geen hoedjes en hebben zeker geen begrotingstekort. Maar ze maken mijn dag wel compleet!

Deze blog verscheen eerder op http://touchpoint.adp.nl

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.