Anders dan veel werkgevers denken, zijn Nederlandse werknemers vrij ‘honkvast’. Bijna driekwart wil helemaal niet jobhoppen: zij werken liever hun hele leven voor één werkgever dan dat ze elk jaar wisselen van baan. Daarnaast vinden de meeste medewerkers ruime secundaire arbeidsvoorwaarden belangrijker dan een hoog salaris en krijgen ze liever vrijheid in hun werk dan complimenten over hun prestaties. Een meerderheid werkt liever in zijn comfort zone dan dat hij constant wordt uitgedaagd.
Slechte werkomstandigheden hebben een negatieve invloed op werknemers. Dit leidt tot ziekte, demotivatie, of zelfs het vertrek van werknemers. Oorzaken zijn bijvoorbeeld warmte, te weinig ruimte of zelf gevaarlijke omstandigheden. Geluidsoverlast blijkt de nummer 1 kwelling voor werknemers te zijn.
De werkloosheidsuitkering voor ouderen blijft maximaal drie jaar en twee maanden. Werkgevers zijn met een aanvulling op de WW-uitkering akkoord gegaan. Zij het onder voorwaarden.
De subsidieregeling voor het aannemen van gehandicapten, de zogenoemde Participatiewet, moet drastisch worden versoepeld. De regels zijn nu zo streng dat werkgevers bijna geen passende kandidaten meer vinden. Dat zegt Aart van der Gaag, commissaris 100.000 banen namens werkgeverskoepels VNO-NCW, MKB-Nederland en LTO in het Financieele Dagblad.
Jumbo heeft bekend gemaakt geen cao met vakbonden FNV Handel en CNV Vakmensen te willen afsluiten. In plaats daarvan wil het supermarktconcern een arbeidsvoorwaardenregeling met de ondernemingsraad (OR) afspreken. Volgens Harry van de Kraats, algemeen directeur van werkgeversvereniging AWVN, is zo'n regeling een prima alternatief.
De Brexit heeft grote gevolgen voor Nederlandse werkgevers die hun werknemers naar de UK uitzenden en voor UK werkgevers die hun werknemers in Europa willen laten werken.
Hoogopgeleide Nederlandse studenten verkiezen de zekerheid van een vaste baan boven het ondernemerschap en werken bij een start-up. Dat blijkt uit nieuw onderzoek van recruitmentplatform Business Talent Network (BTN) onder Nederlandse HBO- en WO-studenten.
In vergelijking met andere westerse landen hebben Nederlanders weinig vrije dagen. Zou je niet zeggen nu met Pasen, Koningsdag, Hemelvaart en Pinksteren.
Werknemers hechten vandaag de dag meer waarde aan gezondheid en welzijn, zowel in het privéleven, als op de werkvloer. Dat is niet zo gek, want de grenzen tussen werk en privé worden steeds vager. Eén van de vier werknemers beschrijft zichzelf echter als iemand die thuis wel gezond leeft, maar op het werk ongezond blijkt uit recent onderzoek van Fellowes.
Standaard tien dagen vaderschapsverlof in de hele EU, zo luidt een voorstel dat de Europese Commissie bepleit bij de EU-lidstaten. Voor ons land betekent dit een vervijfvoudiging van het bestaande verlofrecht voor vaders van twee dagen. En in de Tweede Kamer blokkeert de VVD momenteel een kabinetsvoorstel om het vaderschapsverlof te verlengen naar vijf dagen vanaf 2019.
In deze live online masterclass van een halve dag leer je hoe je een dossier opbouwt en een specifiek verbeterplan opstelt bij disfunctioneren van een medewerker. Inclusief wettelijk kader ontslagbeoordeling