In 2016 is binnen Royal Swinkels Family Brewers de generatieregeling geïntroduceerd, een gewaardeerde regeling waarbij medewerkers van 61 jaar of ouder de kans krijgen minder te werken, maar met grotendeels behoud van het netto besteedbaar inkomen. Hierdoor is het mogelijk langer door te werken. Vanaf nu hebben deelnemers de mogelijkheid om volledig te stoppen met werken op hun 65,5 – 66 jaar. Hiermee neemt de Lieshoutse brouwer een voorsprong op de markt en komt als eerste werkgever met deze constructie.
Krapte op de arbeidsmarkt dwingt organisaties steeds scherper te letten op de aantrekkelijkheid van hun arbeidsvoorwaardenpakket. Hoe sluit u met uw arbeidsvoorwaarden naadloos aan bij de (individuele) wensen van nieuwe medewerkers en verhoogt u tegelijkertijd de engagement van uw bestaande personeel? Op het 5e HR Arbeidsvoorwaarden Congres op 7 november in Postillion Bunnik krijgt u hiervoor alle input.
De afgelopen jaren daalde het aantal werkenden dat meer uren wil werken terwijl het aantal werkenden dat liever minder uren zou willen werken juist toenam. Bij de laatstgenoemden ging het om 7 procent in het eerste kwartaal van 2019. Dat meldt het CBS aan de hand van nieuwe cijfers.
Harry van de Kraats, directeur van werkgeversvereniging AWVN, is al jaren bezig met een plan voor nieuwe sociale zekerheid voor alle werkenden. Het tij lijkt hem nu mee te zitten nu de commissie Borstlap met ideeën komt over de vernieuwing van sociale zekerheid en het arbeidsrecht. Die ze precies presenteren op het moment dat de AWVN haar 100ste verjaardag viert.
Nederlandse millennials zijn iets minder positief dan hun leeftijdsgenoten wereldwijd als het gaat om economische en sociale vooruitgang en de bijdrage die bedrijven en overheden leveren aan de samenleving. Dit blijkt uit onderzoek door Deloitte onder 13.416 millennials uit 42 landen.
Werkgevers trekken alle registers open op de huidige krappe arbeidsmarkt. Vrijwel alle denkbare immateriële en materiële instrumenten worden gebruikt om medewerkers aan te trekken of te behouden. Dat blijkt uit een enquête van werkgeversvereniging AWVN onder haar leden.
Het kabinet heeft samen met werkgevers- en werknemersorganisaties en de SER een principeakkoord bereikt over een toekomstbestendig en evenwichtig pensioenstelsel. Ook zijn er nieuwe afspraken gemaakt om ervoor te zorgen dat zo veel mogelijk mensen werkend en gezond hun pensioenleeftijd kunnen bereiken. Met dit principeakkoord wordt de Nederlandse oudedagsvoorziening gemoderniseerd en komt er duidelijkheid over de AOW-leeftijd.
De employee journey en de employee experience komen pas écht van de grond als HR en Communicatie intern gaan samenwerken. En in de praktijk gebeurt dit nog te weinig. Dat is de overtuiging van Wenda Bolink en Sascha Becker van communicatiebureau PROOF en auteurs van het boek De Employee Journey.
MKB-Nederland en VNO-NCW blijven de Wet Arbeidsmarkt in Balans een wet van plussen en minnen vinden. Met de noodzakelijke aanpassingen in het ontslagrecht en de ketenbepaling worden twee stappen vooruit gezet, maar tegelijk wordt een stap teruggezet door tijdelijk werk duurder te maken voor ondernemers die geen andere keus hebben, zoals recreatie- en horecabedrijven aldus de ondernemersorganisaties. Ze vinden het dan ook teleurstellend dat de Eerste Kamer met dat laatste heeft ingestemd.
De Eerste Kamer heeft voor de Wet arbeidsmarkt in balans gestemd. Een wet die naast nieuwe afspraken voor werknemers met een vast contract ook nieuwe, en stringentere regels bevat over verschillende vormen van flexcontracten. Politieke ruimte voor uitstel en vervanging van de Wet DBA lijkt met het aannemen van de WAB te ontbreken.
In deze live online masterclass van een halve dag leer je hoe je een dossier opbouwt en een specifiek verbeterplan opstelt bij disfunctioneren van een medewerker. Inclusief wettelijk kader ontslagbeoordeling