Tussen 1999 en 2007 is het aantal werkenden dat gezondheidsproblemen rapporteert in Europa met de helft toegenomen. Dit en meer blijkt uit een analyse van TNO in opdracht van Eurostat.
De leaseauto is nog steeds een populaire arbeidsvoorwaarde. Liefst 93% van de multinationals in Nederland heeft een leaseregeling. Maar door de economische crisis worden deze leaseregelingen wel beter bekeken.
Volgens Nederlandse werknemers zou winstdeling de productiviteit verhogen, zo blijkt uit Kelly Global Workforce Index.
Werkgevers hoeven binnenkort de loonstroken niet meer op papier te verstrekken, maar mogen dat ook digitaal gaan doen. Maar, voordat u als werkgever uw loonstroken elektronisch gaat versturen, moeten uw werknemers u hiervoor wel uitdrukkelijk toestemming geven.
Twee nieuwe bedrijfscommissies voor de marktsector vervangen voortaan de bestaande 23 bedrijfscommissies. Deze commissies moeten op basis van de Wet op de ondernemingsraden (WOR) bemiddelen bij geschillen tussen de OR en de werkgever.
Vrijgeven van het spaarloon levert onvoldoende economisch effect op. Bovendien zou de impuls alleen gelden voor het jaar, waarin de maatregel wordt genomen. Als in de jaren daarna het spaarloon wordt geblokkeerd, komt minder spaarloon vrij en wordt de consumptie geremd. Daarom is het kabinet op dit moment niet van plan het spaarloon vrij te geven.
UWV en Belastingdienst hebben in verband met het uitstel van het doorvoeren van de Wet Eenduidige Loonaangifte (ELOA) per 1 januari 2011, een onderzoeksprogramma gestart. De organisaties hebben minister Donner van SZW over hun eerste bevindingen schriftelijk geïnformeerd.
Vinden uw werknemers ook dat u weinig doet om het rijden in de spits tegen te gaan? Het onderzoek in opdracht van de Task Force Mobiliteitsmanagement (TFMM) toont aan dat veel werknemers dat vinden en dat spitsmijden (werk)tijd kan besparen.
Het Nieuwe Werken (HNW) is een concept dat het arbeidsproces in een moderne samenleving vormgeeft. Soms wordt Het Nieuwe Werken gelijkgesteld aan flexwerken of thuiswerken, maar dat zijn slechts onderdelen ervan.
Twee nieuwe bedrijfscommissies voor de marktsector vervangen voortaan de bestaande 23 bedrijfscommissies. De twee bedrijfscommissies zijn door de bestuurskamer van de Sociaal Economische Raad (SER) ingesteld. Zij gaan op 1 juli en 1 september a.s. van start.