52 werkgevers verenigd in de werkgroep b50 hebben bij staatssecretaris Frans Weekers van Financiën voorstellen gedaan om files te bestrijden. Weekers noemt de voorstellen van de werkgroep interessant.
Vorig jaar gingen ruim 70.000 werknemers met pensioen. De gemiddelde leeftijd waarop ze met pensioen gingen, is opgelopen tot 62,7 jaar zo blijkt uit cijfers van het CBS.
De Nederlandse beroepsbevolking is steeds minder bereid te verhuizen voor een (nieuwe) baan. Dit geldt voor zowel verhuizen binnen als naar buiten Nederland. Deze daling sluit aan bij de op slot zittende huizenmarkt in Nederland. Dit blijkt uit analyses onder 15.158 personen die in 2010 ondervraagd zijn in het Arbeidsmarkt GedragsOnderzoek (AGO) van Intelligence Group.
Werkgevers zorgen nog te weinig voor een goede thuiswerkplek voor hun werknemers. Zij zijn zich onvoldoende bewust van de verplichtingen die de Arbeidsomstandighedenwet (Arbowet) met zich meebrengt wanneer personeel thuis werkt, dat stelt Daniëlle Dubbel, directeur van De Arbeidsrechtfabriek.
Meer dan de helft van de werkgevers overweegt om in 2012 over te stappen op de werkkostenregeling. Dat is een behoorlijke vermeerdering, aangezien momenteel ongeveer zo’n 5 tot 10 procent van de werkgevers op de werkkostenregeling is overgestapt.
Bedrijven kunnen vanaf 3 oktober een subsidie van 18.000 euro aanvragen voor het doorvoeren van Het Nieuwe Werken. In totaal stelt de overheid 24 miljoen euro beschikbaar.
In verband met de recessie moet een werkgever een werknemer ontslaan. Hij heeft toegezegd dat de werknemer na de recessie weer in dienst mag treden. Dit is alleen niet duidelijk vastgelegd.
HEMA is de eerste winnaar geworden van de Oudstanding Bloei Award. De Award is ingesteld door Oudstanding en wordt jaarlijks toegekend aan die organisatie die zich het meest inspant om het werken met vier generaties op de werkvloer te stimuleren en tot bloei te brengen. Er is echter er ook een hele andere publicatie over de HEMA in de pers gekomen…
Sinds 2001 is een werknemer in dienst bij een hamburgerketen als crew member voor een wisselend aantal uren met een minimum van vier uur per week. Hij werkt structureel meer dan de overeengekomen vier uur. Gelet op de gemiddelde omvang van zijn werkzaamheden over de periode maart 2009 tot en met februari 2010, vordert de werknemer achterstallig salaris omdat er sprake zou zijn van een arbeidomvang van 120 uur per maand. De werknemer beroept zich op artikel 7:610 b BW, waarin staat dat als een arbeidsovereenkomst ten minste drie maanden heeft geduurd, wordt aangenomen dat de bedongen arbeid in enige maand gelijk is aan de gemiddelde omvang van de arbeid in de drie voorafgaande maanden.
Bij een ontslagzaak kunnen werkgevers niet zomaar ‘switchen’ van ontslag om bedrijfseconomische redenen naar disfunctioneren. De rechter zal dit terugdraaien op grond van willekeur.