Logo

6 taken die je als HR-professional niet zelf hoeft te doen

  • Nmbrs
  • Arbeidsvoorwaarden
  • Leiderschap & Management Development
Veel HR professionals zijn een groot deel van de dag veel tijd kwijt aan administratieve taken. Zonde, want veel taken kunnen anders worden ingericht. Hoe kan je zo efficiënt mogelijk administratieve taken uitvoeren zònder daar teveel tijd aan kwijt te zijn? Hier komt een handig HR-systeem goed van pas en heb je meer tijd over voor de ‘human’ in human resource. We hebben 6 tijdbesparende tips voor je op een rijtje gezet die jij als HR professional kan implementeren.
Beeld  6 taken die je als HR-professional niet zelf hoeft te doen

1. Laat nieuwe medewerkers zelf persoonlijke gegevens invullen

Heb je een nieuwe medewerker aangenomen? Gefeliciteerd! Betrek diegene gelijk bij de organisatie door de nieuwe medewerker zelf de gegevens in te laten vullen. Zo maak je nieuwe medewerkers verantwoordelijk voor het correct aanleveren van gegevens en scheelt het jou veel overklopwerk. Denk aan het wijzigen van adressen, wijzigen van huwelijkse staat of het invoeren van bankrekeningen. Ook succesvol een collega onboarden? Download de gratis whitepaper: Employee onboarding.

2. Wees op tijd voor belangrijke momenten

Met HR software is het mogelijk om standaard HR signalen te ontvangen. Deze hoef je niet zelf in te stellen, maar herinnert je wanneer een contract afloopt, verlof wordt aangevraagd of bijvoorbeeld een jubileum/ verjaardag in aantocht is. Zo mis je nooit meer een belangrijk moment.

3. Bied gebruiksvriendelijke software voor medewerkers aan

Medewerkers vinden het fijn om verlof, loonstrookjes, declaraties en persoonlijke gegevens snel in te zien, hoe laat het ook is. Houd hier rekening mee bij het kiezen van de juiste HR software. Zo hoef je dit niet zelf meer bij te houden en hoeven de medewerkers niet te wachten.

Ook interessant: Alle voordelen van een mobiele applicatie voor medewerkers op een rijtje.

4. Zorg voor een efficient declaratiesysteem

Een medewerker moet eenvoudig onkosten kunnen declareren. Denk hierbij aan reiskosten of andere uitgaven die een medewerker voor het bedrijf heeft gemaakt. Je wilt diegene niet te lang op zijn geld laten wachten. Er zijn verschillende online tools die dit proces automatiseren en de declaratiegoedkeuring direct bij de juiste persoon leggen. Zo kan de declaratie nog mee met de loonstrook van deze maand.

5. Laat documenten digitaal ondertekenen

Of je nu met een HR-software werkt waar je documenten digitaal kan ondertekenen of gebruik maakt van een licentie: digitaal ondertekenen scheelt een hoop tijd bij het proces van afdrukken, tekenen, scannen en e-mailen.

Ook interessant: Is HR automatisering iets voor jou? Doe de checklist!

6. Maak gebruik van HR-dashboard & -rapportages

Met een online tool heb je direct overzicht in de informatie die jij zoekt, denk bijvoorbeeld aan een medewerkerdashboard met verlofuren, salarisstrook, persoonlijke gegevens en ziekmeldingen. Er is een breed aanbod van verschillende software in HR-rapportages & -dashboards. Genereer met een druk op de knop overzichten over absentie-uren, verzuimpercentages, fte's en afdelingen. Wel zo handig.Wil je leren over het stroomlijnen van HR-processen met Nmbrs? Download dan het gratis e-book!

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.