Logo
  • Nieuws
  • 21 februari 2011
  • Miranda Panse

Twee miljoen euro voor ´van-werk-naar-werk’

Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid wil dat werkgevers een actievere rol spelen bij het vinden van een nieuwe baan voor met ontslag bedreigde werknemers. Er zijn negen projecten gestart en hiervoor heeft het ministerie twee miljoen euro beschikbaar.

Beeld Twee miljoen euro voor ´van-werk-naar-werk’

Deze nieuwe aanpak ´van-werk-naar-werk´ houdt in dat werkgevers en regionale werknemersorganisaties met ontslag bedreigde werknemers aan ander werk helpen.

 

Per project moeten minimaal 50 met ontslag bedreigde werknemers deelnemen. Sociale partners krijgen voor deze regionale initiatieven een bijdrage van maximaal € 2500 per werknemer voor de begeleiding naar nieuw werk. Bedrijven moeten zelf ook minimaal dat bedrag bijleggen.

 

Langdurig werkloos

De nieuwe werkwijze moet vooral mensen helpen die niet snel zelf ander werk vinden en daardoor het risico lopen langdurig werkloos te worden. Door deze aanpak wordt er ook een probleem op de arbeidsmarkt opgelost: de werknemers die werkloos dreigen te raken kunnen nu aan de slag bij bedrijven of sectoren waar tekorten aan werknemers zijn.


Hier vindt u meer informatie over deze overheidsregeling.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.