Logo
  • Nieuws
  • 31 oktober 2017

7 tips om je werkdag leuker, gezonder en productiever te maken

Mensen die er voor elkaar zijn en tijd met elkaar doorbrengen zijn gelukkiger en gezonder. Thuis, in de buurt, maar zeker ook op het werk. Eenvoudige handelingen, kunnen een groot effect hebben. Deel onderstaande tips met je collega’s en maak ook jouw werkplek gelukkiger en gezonder.

Beeld 7 tips om je werkdag leuker, gezonder en productiever te maken

1. Word vrienden met je collega’s

Collega’s die een sterke band met elkaar hebben nemen meer verantwoordelijkheid voor hun werk. En eigenlijk is dat natuurlijk logisch: vriendschap op de werkvloer kan alleen maar goede dingen betekenen. Spreek dus ook eens af na het werk om iets te gaan drinken of samen te sporten.

2. Maak je kantoor dik

Tegenwoordig bestaat op veel werkvloeren de overtuiging dat werknemers productiever zijn in een ‘slank kantoor’, dat wil zeggen: een kantoor met zo min mogelijk opsmuk en decoratie. Toch is dat niet zo. Juist in werkruimtes die een beetje persoonlijk zijn aangekleed, blijken werknemers harder te werken.

3. Gebruik het Pygmalion-effect

Mensen presteren beter naarmate er hogere verwachtingen zijn van hun kunnen. Met andere woorden: als je laat weten dat je iemand hoog hebt zitten, zal diegene beter werk afleveren. Doe dus je voordeel met dit Pygmalion-effect. Geef collega’s het voordeel van de twijfel. Spreek je positieve verwachtingen uit. Geef een complimentje en bevestiging.

4. Ga na werk op dark

Om beter te begrijpen wat de juiste balans tussen werk en privé is, heeft Google op haar kantoor in Dublin werknemers gevraagd om hun smartphone en laptop bij het verlaten van het kantoor in te leveren. ‘Dublin goes dark’ was een groot succes: werknemers maakten melding van ontspannen avonden zonder stress. Werken doe je dus vooral op je werk, thuis is het belangrijk om uit te rusten en tijd voor elkaar te nemen.

5. Leer de kunst van de ditjes en datjes

Door af en toe een luchtig praatje te maken met je collega’s schep je sterkere banden en geef je jezelf en anderen een goed gevoel.

6. Neem af en toe een microburst

Een kort telefoongesprek met een geliefde is een hele goede ‘microburst’. Een praatje van een paar minuten zorgt al voor hernieuwde motivatie, inspiratie en creativiteit.

7. Doe een walk and talk

Heb je iets te bespreken met een collega, of is het tijd voor werkoverleg? Ga dan niet aan tafel zitten, maar maak buiten een wandelingetje. En kun je een e-mail net zo goed persoonlijk beantwoorden? Laat je toetsenbord dan links liggen en loop gewoon even langs.

Uw werknemers gezonder, gelukkiger en productiever. Dat is ook voor u als werkgever prettig! Zorg en Zekerheid kan u daar bij helpen. U en uw werknemers kunnen kiezen uit diverse cursussen, behandelingen en aantrekkelijke kortingen op gebied van vitaliteit, welzijn en de werkplek. Bekijk het ruime aanbod.

 

Advertisement

 

Producttips

Ook interessant

WGA: Pijler van inzetbaarheidsbeleid
Download de gratis whitepaper

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.