Logo
  • Nieuws
  • 25 mei 2021
  • Bron: CNV

1 op 5 werkenden zit tegen burn-out aan

36% van de werkenden kampt met steeds meer werkstress, naarmate de crisis langer duurt. 42% doet het werk met minder plezier en ruim 1 op de 5 zit tegen een burn-out aan. Dit blijkt uit CNV-onderzoek onder 2600 leden.

Beeld 1 op 5 werkenden zit tegen burn-out aan

32% heeft vaker te maken met onderlinge spanningen op de werkvloer en 36% wordt steeds somberder. 17% kampt vaker met agressie van klanten/cliënten/omstanders.

Tegen burn-out aan verdubbeld

De cijfers zijn ook flink toegenomen ten opzichte van oktober 2020, toen CNV een soortgelijk onderzoek deed. Toen bleek dat 29% (nu 36%) met steeds meer werkstress kampte en bij 1 op de 5 (nu 31%) de spanningen op de werkvloer toenamen. Het aantal mensen dat tegen een burn-out aanzit is verdubbeld: van 11% naar 21%. ‘De cijfers lopen voortdurend op. 

Speciale aandacht thuiswerkers

Het CNV roept werkgevers én werknemers dan ook op om alert te zijn. Om met elkaar in gesprek te blijven. De vakbond roept daarnaast op om speciale aandacht voor thuiswerkers te bieden. 60% van de thuiswerkers voelt zich eenzamer dan in 2020. ‘Maar ook de vijf miljoen mensen die niet thuis kunnen werken verdienen aandacht. Zij staan onder hoge druk al een jaar lang in de frontlinie. Aandacht voor deze problematiek blijft nodig.’ aldus Piet Fortuin, voorzitter CNV.

Meer over onderzoek werkstress van CNV

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.