Logo
  • Nieuws
  • 4 juni 2015
  • Bron: CBS

In Nederland kom je niet makkelijk van vaste werknemer af, wel van tijdelijke

De ontslagbescherming van vaste werknemers in Nederland is relatief hoog in vergelijking met andere EU-15 landen, vooral individueel ontslag. De bescherming van tijdelijke werknemers is in Nederland juist relatief laag zo blijkt uit het rapport ‘Dynamiek op de Nederlandse arbeidsmarkt’ van TNO en CBS.

Beeld In Nederland kom je niet makkelijk van vaste werknemer af, wel van tijdelijke

Alleen in België en Duitsland is de ontslagbescherming van vaste werknemers iets hoger. In het Verenigd Koninkrijk daarentegen is de ontslagbescherming relatief gering. Ook in een land als Spanje, dat een hoog aandeel tijdelijke werknemers heeft, is de ontslagbescherming relatief gering.

Individueel ontslag

In Nederland is vooral individueel ontslag van vaste werknemers erg strikt geregeld. Het gaat dan met name om de ontslagprocedure en de condities waaronder een werknemer mag worden ontslagen. In Duitsland is dit ook zo, ook daar gaat het in mindere mate om lange opzegtermijnen of hoge ontslagvergoedingen. In België is individueel ontslag veel minder strikt geregeld dan in de meeste andere EU-15 landen en is er meer bescherming bij collectief ontslag.

Aanpassing ontslagrecht

Met de Wet Werk en Zekerheid verandert vanaf 2015 het ontslagrecht. In de periode 2003–2013 is het nauwelijks veranderd. Met name in de Zuid-Europese landen is de ontslagbescherming wel afgenomen. Het meest in Portugal, gevolgd door Spanje. Tot halverwege de jaren negentig was de ontslagbescherming in Spanje aanzienlijk hoger dan in de meeste EU-15 landen. Sindsdien zijn er verschillende hervormingen geweest om de ontslagkosten van vaste werknemers te verlagen. In Duitsland en Ierland is de bescherming van vaste werknemers juist iets toegenomen zo laat het rapport zien.

De mate vanontslagbescherming van werknemers met een vaste aanstelling (individueel en collectief ontslag) 2013 (schaal 0-6)

Tijdelijke werknemers

De bescherming van tijdelijke werknemers is in Nederland relatief laag. Met name in Luxemburg en Frankrijk zijn er veel beperkingen met betrekking tot het inhuren van tijdelijke werknemers.
Restricties op het gebruik van tijdelijke contracten hebben betrekking op de totale duur van achtereenvolgende tijdelijke contracten, het maximale aantal tijdelijke contracten en beperkingen van het gebruik van tijdelijke contracten. Daarnaast kunnen er ook nog specifieke restricties gelden voor uitzendkrachten.

Ontslagbescherming van werknemers met een tijdelijk contract , 2013 (schaal 0-6)

 

 

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.