Logo
  • Nieuws
  • 29 oktober 2008
  • Arzu Kokeng

Steun bij werving van personeel

In het hele land worden Servicepunten Detailhandel opgericht waar winkeliers terecht kunnen met vragen op het gebied van personeel en ondernemen. Belangrijk doel is de bevordering van de instroom van nieuwe werknemers in de detailhandel. Die zijn hard nodig omdat de sector kampt met een groeiend tekort aan deskundig personeel. Dat meldt het CWI.

Beeld Steun bij werving van personeel

Het Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD) en het Centrum voor Werk en Inkomen (CWI) zijn de verantwoordelijken achter deze servicepunten.

 

Instroom

Winkeliers zijn bij het Servicepunt Detailhandel aan het juiste adres voor het werven van personeel, scholing en training van werknemers, ondernemersworkshops en promotieactiviteiten. Met name voor kleine winkeliers zonder personeelsafdeling biedt de kosteloze ondersteuning van een lokaal Servicepunt Detailhandel uitkomst. Bovendien werkt het Servicepunt mee aan lokale campagnes, banen- en beroepenmarkten en promotieactiviteiten.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.