Logo
  • Achtergrond
  • 4 februari 2019
  • Flip Schultz

Diversity bij Rabobank: 'Wij hebben streefcijfers opgesteld'

Is een Chief Diversity Officer de beste manier om diversiteit te bereiken? Bij organisaties als Rabobank en KPN is men erg te spreken over de ervaringen die er tot op heden mee zijn opgedaan.
Beeld Diversity bij Rabobank: 'Wij hebben streefcijfers opgesteld'

Zo is Roeli Pot al vier jaar actief als Global Manager Diversity & Inclusion bij de Rabobank. Over het diversiteitsbeleid bij die organisatie zegt zij: “Wij hebben streefcijfers opgesteld voor de subtop en top van onze organisatie. En om die te realiseren, kijken wij uiteraard naar de samenstelling van de teams, maar ook naar de vacature-invulling. Dus, op het moment dat een vacature beschikbaar is wordt er gekeken naar hoe het team is samengesteld en of het team voldoet aan het streefcijfer dat gesteld is. Als dat niet geval is, dan wordt specifiek gekeken of er voldoende kandidaten beschikbaar zijn. Zo niet, dan wordt de vacature breder uitgezet. Uitgangspunt is altijd de geschiktheid van kandidaten. Vaak worden mannen eerder geschikt geacht, terwijl dat op basis van de cv lang niet altijd het geval hoeft te zijn.”

In het nog te publiceren jaarverslag 2018 van de Rabobank wordt met trots vermeld dat 35% van de topposities door vrouwen wordt bezet. Daarentegen is de bezetting van senior management functies nog maar voor 27% vrouw. Om in 2020 op het gestelde doel van 40% vrouwen in de subtop te komen, moet er dus nog wel wat gebeuren, aldus Pot.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.