Logo
  • Nieuws
  • 15 maart 2012
  • Mariel Hovemann

Zelfde rechten voor uitzendkracht als vaste collega

Uitzendkrachten willen hetzelfde verdienen als hun vaste collega's. Dat is de belangrijkste uitkomst van de Nationale Uitzendkracht Enquête die de FNV van half januari tot half februari hield. De inzet voor de nieuwe cao voor uitzendkrachten wordt daarom: vanaf de eerste werkdag gelden voor uitzendkrachten dezelfde arbeidsvoorwaarden die de vaste krachten in een bedrijf hebben.

Beeld Zelfde rechten voor uitzendkracht als vaste collega

De invullers geven aan dat gelijke beloning de prioriteit moet hebben in de onderhandelingen voor een nieuwe cao voor uitzendkrachten.
Een ander belangrijk issue voor uitzendkrachten is doorbetaling bij ziekte. Nu nog is de eerste ziektedag voor eigen rekening.

 

Verschil in salaris

Uit de enquête blijkt dat veel uitzendkrachten minder verdienen dan hun vaste collega's. Bijna 70 procent van de invullers zegt minder te verdienen. Het verschil zit 'm volgens invullers in bijvoorbeeld het niet krijgen van toeslagen, een 13e maand of andere bonussen.

 

Vast werk

Werkzekerheid is de grote wens van een meerderheid van de invullers. 75 procent wil liever een contract voor onbepaalde tijd bij het bedrijf waar ze werken. Als dat niet kan, willen ze een vast contract bij het uitzendbureau. De reden? Inkomenszekerheid zegt 52 procent. Baanzekerheid zegt 30 procent. Over de kans op zo'n vast contract zijn uitzendkrachten behoorlijk pessimistisch: 64 procent denkt het nooit te krijgen.

Wat volgens de vakbond echt beter moet is het in vaste dienst nemen door de uitzendbureaus zelf, de zogenaamde fase C. Maar 3 procent van de uitzendkrachten stroomt naar deze fase door, blijkt uit onderzoek.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.