Logo
  • Nieuws
  • 26 april 2012
  • Mariel Hovemann

Kort geding tegen AH vanwege teveel uitzendkrachten

FNV Bondgenoten heeft een kort geding aangespannen tegen AH. Het geschil gaat om de afspraak dat AH in de distributiecentra het aantal uitzendkrachten drastisch zou verminderen. Afgezet tegen het totaal aantal vaste krachten ligt het huidige aantal uitzendkrachten tussen de 40 en 50 procent, terwijl AH heeft beloofd dat dit 23 procent zou worden aldus de vakbond.

Beeld Kort geding tegen AH vanwege teveel uitzendkrachten

Bij de distributiecentra werken in totaal circa 3.000 vaste krachten en zo'n 1.500 werknemers op flexibele basis of uitzendbasis.

Volgens FNV Bondgenoten heeft juist een concern als AH een maatschappelijke verantwoordelijkheid om meer mensen een volwaardige baan met perspectief te bieden. Marcel Nuyten, bestuurder FNV Bondgenoten: “Het begint meer op structureel aannamebeleid van AH te lijken, want ook in de AH-winkels worden vaste contracten massaal vervangen door kleine, tijdelijke parttime-contracten.”

 

Modernisering cao

Een woordvoerster van AH zegt echter dat er met de bonden is gesproken over het aantal uitzendkrachten, zonder dat er definitieve afspraken zijn gemaakt. Volgens haar is het percentage van 23 genoemd tijdens onderhandelingen over de modernisering van de cao, maar zijn de gesprekken niet afgerond.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.