Logo
  • Nieuws
  • 19 juni 2015
  • Bron: CNV Dienstenbond

'ING komt toezeggingen aan flexkrachten niet na'

Op verschillende plekken binnen ING worden toch, nog voor dat er gereorganiseerd wordt, flexkrachten met een lange staat van dienst op straat gezet en direct vervangen door nieuwe uitzendkrachten zo constateert CNV Dienstenbond.

Beeld 'ING komt toezeggingen aan flexkrachten niet na'

CNV maakte in april publiek dat ING in het kader van de introductie van de nieuwe flexwet versneld afscheid nam van groepen uitzendkrachten die er al  lang werkten. Toen ook Minister Asscher zijn boosheid daarover uitte, maakte ING in een persbericht bekend dat zij in de geest van de Nieuwe WWZ (Wet Werk en Zekerheid) ‘opdrachten van uitzendkrachten die minder dan 3,5 jaar werkzaam zijn bij ING ook na 1 juli 2015 gewoon doorlopen waar het gaat om werk dat (nog) niet wordt geraakt door de reorganisatie’.

Ook zou ING er scherp op toezien dat plekken waar uitzendkrachten met een langere staat van dienst werkzaam zijn (geweest), niet kunnen worden ingenomen door nieuwe uitzendkrachten. CNV constateert nu dat ING zich niet aan die beloften houdt.

Boze flexwerkers

Onlangs heeft een groep boze flexwerkers in Leeuwarden een wilde werkonderbreking gehouden uit protest tegen het feit dat twintig van hun collega’s die al jaren lang voor ING werken weg moeten en dat hun plek word ingenomen door nieuwe uitzendkrachten. Roderik Mol, bestuurder CNV Dienstenbond: “Het gaat hier echt niet om een incident. We zien dit op meerdere plekken binnen ING gebeuren. ING heeft sinds maart het beleid dat flexkrachten niet langer dan 3,5 jaar als flexwerker bij ING mogen worden ingezet. Wij zien nu dat als deze mensen worden weggestuurd ze worden en vervangen door nieuwe uitzendkrachten.”

Na reorganisatie

CNV Dienstenbond zou graag zien dat deze mensen kunnen blijven tot dat de reorganisatie plaats vindt. Mol: “Vooruitlopend op de reorganisatie mensen wegsturen die straks tijdens de reorganisatie ook weg moeten en die nu voor de tussentijd vervangen door nieuwe flex! Het is niet logisch, het is hard en laakbaar naar de mensen die het betreft. Uitzendkrachten zijn geen commodity, het zijn mensen!”

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.