Logo
  • Nieuws
  • 7 april 2016
  • Bron: Indeed

Nederland goede concurrentiepositie om EU-talent aan te trekken

Nederland staat in de top 5 van meest aantrekkelijke landen van Europa om te werken. Van de een op de drie personen die een baan zoekt in het buitenland (34 procent), doet maar liefst 75 procent dit in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Nederland of België. Luxemburg, België en Nederland zijn de drie landen met de hoogste concentratie van inkomend zoekverkeer uit de EU15-landen.

Beeld Nederland goede concurrentiepositie om EU-talent aan te trekken

Dit blijkt uit het onderzoek 'Europa in beweging' van vacaturesite Indeed.

Het aantal geregistreerde immigranten vanuit EU-landen was het hoogst in Luxemburg (78 procent) en het laagst in Roemenië (6 procent). Verder scoorden alle Benelux-landen hoger dan vijftig procent, net als Oostenrijk, Denemarken en Duitsland. De meeste werkzoekenden die naar Nederland komen, zijn Belgen, gevolgd door migranten uit de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk.

Benelux

Zelf zoeken inwoners van de Benelux-landen hun baan over het algemeen ook niet buiten de Europese Unie – ook zij die in Europa’s populairste werklanden wonen, overwegen bij het zoeken naar een baan in het buitenland voornamelijk andere EU-landen.

Flexibel werken

Sander Poos, Managing Director Benelux bij Indeed: “Nederland is uniek gepositioneerd als het gaat om het aantrekken van werkzoekenden, mede door de hoge mate waarin flexibel werken hier is toegestaan. Daarnaast is Amsterdam internationaal bekend als een aantrekkelijke stad en trekt veel internationaal talent aan, wat de positie van Nederland in de top 5 van beste landen om te werken kan verklaren.”

 

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.