Logo
  • Achtergrond
  • 1 mei 2015
  • Peter Bekkering
Exclusief artikel

Talentmanagement: vanuit inzicht naar actie

De wereld van de retail verandert momenteel snel en ingrijpend. Het betekent dat het permanent ontwikkelen van medewerkers van essentieel belang is. Maar hoe geef je vorm aan talentmanagement? Katinka Ruikes is bij A.S. Watson verantwoordelijk voor talentmanagement. Ze wijst onder meer op de mogelijkheden van talent analytics en op de rol van de leidinggevenden, die bij talentmanagement een balans tussen resultaat en motivatie moeten vinden.
Beeld Talentmanagement: vanuit inzicht naar actie

Katinka Ruikes is als manager HR Hoofdkantoor en Development werkzaam binnen A.S. Watson Benelux, dat onder andere bekend is van de formules Kruidvat, Trekpleister en ICI PARIS XL. In de Benelux telt A.S. Watson ruim 20.000 medewerkers. Katinka is verantwoordelijk voor HR op het hoofdkantoor in Renswoude, waar ruim 700 medewerkers werken. Verder is ze verantwoordelijk voor Learning & Development van alle hoofdkantoormedewerkers en voor talent management, het inhouse assessment center en voor management development. In december 2014 heeft A.S. Watson de HR Proffie prijs gewonnen voor het beste HR-beleid van Nederland. De jury prees de organisatie mede vanwege de vele inspanningen op het gebied van het ontwikkelen van haar medewerkers, organisatiebreed van magazijnmedewerker tot senior manager. Daarbij werken Katinka Ruikes en haar collega’s met veel bevlogenheid aan een breed en doeltreffend L&D aanbod.

Ruikes werkt in een branche, retail, die momenteel volop in ontwikkeling is en waar de ontwikkelingen elkaar sneller dan voorheen opvolgen. “Juist omdat er zoveel gebeurt en kennis dus snel veroudert, is het voor ons essentieel dat we hele goede medewerkers hebben en inzetten en dat we continu investeren in ontwikkeling. 

Verder lezen?

U kunt dit artikel helemaal lezen als u bent geregistreerd en ingelogd.

Gratis registreren

Krijg toegang tot exclusieve content
Registreren

Inloggen

Log in met uw e-mailadres en wachtwoord
Inloggen

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.