Logo
 • Nieuws
 • 1 augustus 2019
 • Bron: World Economic Forum

Top 10 skills die u moet hebben (in 2020)

Door maatschappelijke en technologische ontwikkelingen zijn de arbeidsmarkt en de werkomgeving in rap tempo aan het veranderen. Wat betekent dat voor de skills waarover u moet beschikken om van toegevoegde waarde te blijven voor uw organisatie?

Beeld Top 10 skills die u moet hebben (in 2020)

Het World Economic Forum doet hier onderzoek naar en geeft in de infographic onderaan dit artikel een beknopt overzicht van de uitkomsten. Een van de opvallende conclusies: maar liefst 65 procent van de kinderen die momenteel naar de basisschool gaan, zullen in de toekomst een baan vervullen die nu nog helemaal niet bestaat! En wat we al jaren om ons heen zien: met name administratief kantoorwerk is in hoog tempo aan het verdwijnenen. 

Hoe staat u ervoor?

Een greep uit de functies waar de komende tijd veel vraag naar zal zijn: data-analysten, IT-specialisten, engineers, maar ook experts op het gebied van HR en organisatieontwikkeling. Het World Economic Forum verwacht dat de gevraagde skills in 2020 voor 35 procent afwijken van de huidige vaardigheden van mensen. Het Forum heeft hiervoor een top 10 opgesteld:

 1. In staat zijn om complexe problemen op te lossen
 2. Beschikken over kritisch denkvermogen
 3. Creativiteit
 4. People Management skills
 5. Effectief kunnen samenwerken met anderen
 6. Emotionele intelligentie
 7. Beoordelingsvermogen en besluitvaardigheid
 8. Servicegericht zijn
 9. Beschikken over onderhandelingsvaardigheden
 10. Cognitieve flexibiliteit

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.