Logo
  • Nieuws
  • 17 juni 2011
  • Mariel Hovemann

Personeelsplanning topprioriteit, maar inzicht ontbreekt

Terwijl drie op de vier HR-professionals belang zegt te hechten aan loopbaanontwikkeling als strategisch instrument heeft slechts 34 procent hier formele programma’s voor. Dit blijkt uit uit wereldwijd onderzoek van SHL onder 460 HRM’ers.

Beeld Personeelsplanning topprioriteit, maar inzicht ontbreekt

Werkgevers richten zich momenteel op twee prioriteiten: toptalent vasthouden en nieuwe vinden. De ondervraagde HRM’ers geven aan dat People Intelligence (inzicht in competenties) van groot belang is voor een goed personeelsbestand.

 

Maar hoewel drie op de vier loopbaanontwikkeling als sterk strategisch instrument beschouwt heeft slechts 34 procent hier formele programma’s voor. Deze programma’s zijn niet voor alle medewerkers: bij minder dan 30 procent van de bedrijven kunnen alle medewerkers hieraan deelnemen, de rest is alleen op uitnodiging.

 

Online assessment

Een ander bevinding is dat steeds meer bedrijven de mogelijkheid bieden om online een assessment af te leggen: 83 procent in 2011, tegenover 60 procent in 2009. Een klein deel daarvan biedt ook testen via smartphones aan (9 procent).

  

Global Assessment Trends Report 2011

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.