Logo
  • Nieuws
  • 9 september 2019

Borging van technische kennis en kunde wordt grootste personele uitdaging

Naast de nodige kopzorgen over het werven van technisch personeel (24%), maken technische organisaties zich zorgen over het borgen van technische kennis en kunde (31%). Dit wordt gezien als de grootste personele uitdaging, blijkt uit de ROVC TechBarometer, een onderzoek onder 1200 respondenten uit de technische branche.

Beeld Borging van technische kennis en kunde wordt grootste personele uitdaging

Een andere personele uitdaging die technische organisaties ervaren is vergrijzing en uitstroom van oudere werknemers (19%). Deze uitstroom van ervaren techneuten helpt niet om het tekort aan werknemers op te lossen. Bedrijven raken hiermee ook technische kennis en kunde kwijt. Daarnaast verwacht 14 procent van de technische bedrijven dat het lastig wordt om technisch vakbekwaam personeel te selecteren. Door een intern opleidingstraject aan te bieden kan deze uitdaging omgezet worden in een kans.

Reden om technisch personeel op te leiden

Een deel van de organisaties houdt zich al bezig met het opleiden van personeel. De reden hiervoor is om de kwaliteit van het werk te verbeteren (51%). Met up-to-date kennis blijft de kwaliteit hoog. Een deel van de organisaties (16%) geeft aan werknemers op te leiden om hen zo voor te bereiden op de toekomst. Dat het opleiden van personeel ook getuigd van goed werkgeverschap, is voor 9 procent van de organisaties een reden om hierin te investeren.  

 

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.