Logo
  • Achtergrond
  • 14 februari 2014
  • Peter Bekkering
Exclusief artikel

5 aandachtspunten bij retention

Nu de economie aantrekt wordt retention, het behouden van goede medewerkers, een steeds belangrijker thema voor bedrijven. Madeline Dessing van Hay Group adviseert werkgevers om zich er nu al op voor te bereiden dat de arbeidsmarkt de komende jaren weer een werknemersmarkt wordt. Daarbij spelen vijf thema’s een belangrijke rol.
Beeld 5 aandachtspunten bij retention

“De laatste jaren is de arbeidsmarkt vooral een werkgeversmarkt geweest”, vertelt Madeline Dessing. “Werknemers bewogen niet al te veel, omdat ze wisten dat de arbeidsmarkt relatief slecht was.” Inmiddels wijzen alle tekenen er volgens Dessing op dat er een verandering op komst is. “Wereldwijd onderzoek van Hay Group laat zien dat de markt vanaf 2015 aantrekt en je ziet dan altijd dat de goede medewerkers als eerste gaan bewegen. Wij adviseren werkgevers om zich nu al voor te bereiden en ervoor te zorgen dat ze zeker voor die goede medewerkers een aantrekkelijke werkgever blijven. In Nederland speelt de komende jaren bovendien nog een extra factor mee: de beroepsbevolking krimpt vanwege de vergrijzing. Dat maakt dat de thema’s retention en de ‘war for talent’ in Nederland alleen nog maar groter worden.”

Verder lezen?

U kunt dit artikel helemaal lezen als u bent geregistreerd en ingelogd.

Gratis registreren

Krijg toegang tot exclusieve content
Registreren

Inloggen

Log in met uw e-mailadres en wachtwoord
Inloggen

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.