Logo
  • Nieuws
  • 25 februari 2008
  • Mariel Hovemann

Vooral minder vrouwen werkloos

De laatste drie maanden is de werkloosheid vooral onder vrouwen gedaald. Vrouwen zijn nog wel vaker werkloos dan mannen. Zo blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Beeld Vooral minder vrouwen werkloos

In de periode november 2007-januari 2008 zaten gemiddeld 308.000 mensen zonder werk (4 procent van de beroepsbevolking). 66.000 lager dan een jaar eerder (toen was 5 procent van de beroepsbevolking werkloos). Onder vrouwen daalde de werkloosheid met 40.000 en onder mannen met 26.000.

 

De werkloosheid onder mannen neemt al sinds begin 2005 af. Volgens het CBS zette de daling bij de vrouwen ongeveer een jaar later in. Wel zijn er nog steeds meer vrouwen dan mannen werkloos. De werkloosheid is het laagst bij de 25-44-jarigen. Dit geldt zowel voor vrouwen als voor mannen. Onder mannen in deze leeftijdscategorie bedroeg de werkloosheid nog maar 1,9 procent. Een percentage dat in zes jaar tijd nog niet zo laag is geweest aldus het CBS. Bij de vrouwen ligt dit op 4,6 procent.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.