Logo
  • Nieuws
  • 22 juli 2009
  • David Davidson

Veel interesse voor tijdelijke detachering kenniswerkers

Bedrijven en universiteiten hebben veel interesse voor de regeling waarmee kenniswerkers tijdelijk gedetacheerd kunnen worden. Dat meldt het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap (OCW).

Beeld Veel interesse voor tijdelijke detachering kenniswerkers

Een bedrijf kan een hoogopgeleide arbeidsmigrant nu maximaal anderhalf jaar detacheren bij bijvoorbeeld een universiteit of andere kennisinstelling. Dinsdag maakten de ministers Maria van der Hoeven (Economische Zaken) en Ronald Plasterk (OCW) bekend dat al ruim 1.800 is verzocht om onderzoekers van bedrijven onder te brengen bij kennisinstituten. Ook zijn er aanvragen binnengekomen om meer dan 170 pas afgestudeerde onderzoekers te laten meedoen aan gezamenlijke projecten met bedrijven.

 

Op straat

De ministers moeten voor half september beslissen over de aanvragen. Het kabinet wil met de maatregel voorkomen dat kenniswerkers tijdens de crisis worden ontslagen en dat hun specialistische kennis verloren gaat.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.