Logo
  • Nieuws
  • 23 mei 2008
  • Mariel Hovemann

Pilotproject ‘HRM-Steunpunten’ op bedrijventerreinen gestart

Op bedrijventerreinen in Eindhoven, Veldhoven, Best en Acht worden als proef HRM-steunpunten opgezet. De steunpunten helpen bedrijven bij het vinden, binden en boeien van personeel. Gemeente en provincie ondersteunen het initiatief.

Beeld Pilotproject ‘HRM-Steunpunten’ op bedrijventerreinen gestart

Het pilotproject maakt deel uit van het programma ‘Werken in Brainport’ dat als doel heeft vraag en aanbod in de arbeidsmarkt beter op elkaar af te stemmen. HRM-steunpunten bieden bedrijven ondersteuning bij in-, uit- en doorstroom van personeel, bij het bijeenbrengen van vraag en aanbod en bij het investeren in het vestigingsklimaat en de concurrentiepositie van bedrijven en de regio. De activiteiten van de steunpunten zijn afgestemd op de vraag van bedrijven.

 

Economisch en kwalitatief voordeel

Vooral dat laatste maakt het project volgens de initiatiefnemers uniek. Het is een totaalconcept voor en door ondernemers. Zo hebben de MKB-ondernemingen op de terreinen niet altijd een eigen HR-manager in dienst. Ook kunnen bedrijven winst behalen, zowel economisch als kwalitatief, door samen te werken op het gebied van scholing en stagiaires. En staan de bedrijven samen sterk als het gaat om het promoten van de terreinen als dé plek om te komen werken.

 

Eventueel regionaal

De pilot is in de eerste plaats een samenwerking tussen de ondernemersverenigingen op de bedrijventerreinen De Hurk, De Run, Best en Acht en de drie gemeenten Best, Veldhoven en Eindhoven. Het SRE, Stichting Brainport en de Provincie zijn financieel en als partner betrokken. Bij gebleken succes zal het concept regionaal worden doorontwikkeld.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.