Logo
  • Nieuws
  • 3 februari 2010
  • Gabor Mooij

Mobiliteitscentra begeleiden veel werknemers naar nieuwe baan

De mobiliteitscentra in ons land hebben 100.000 werknemers snel aan een andere baan geholpen tussen maart 2009 en november 2009. Dit maakte Staatssecretaris Jetta Klijnsma bekend tijdens een bezoek aan het werkplein in Helmond, adus het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Beeld Mobiliteitscentra begeleiden veel werknemers naar nieuwe baan

Van de 100.000 werknemers hebben bijna 12.000 met ontslag bedreigde mensen vanuit een nog bestaande baan ander werk gevonden via de mobiliteitscentra. Daarnaast kregen ruim 88.000 werknemers binnen drie maanden na hun ontslag ander werk via de centra.

 

Werk en scholing

De mobiliteitscentra zijn er vanaf 1 maart 2009. Ze werken nauw samen met andere organisaties op het gebied van werk en scholing. De centra maakten tot en met november 2009 met 839 bedrijven afspraken. De meerderheid van de projecten vindt plaats in de sectoren industrie, zakelijke dienstverlening en bouw.


Tip

Heeft u tijdelijk overtollig personeel? Dan kunt u ook terecht bij een mobiliteitscentrum voor hulp bij de detachering van dit personeel. Mobiliteitscentra zijn doorgaans gekoppeld aan de Locatie voor Werk (LWI) -plusvestigingen. Op deze vestigingen werken UWV en de gemeenten in een regio samen om mensen aan werk te helpen.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.