Logo
  • Nieuws
  • 18 augustus 2008
  • Arzu Kokeng

Bent u een gezinsvriendelijke werkgever?

Mensen of organisaties die de traditionele rolverdeling tussen mannen en vrouwen helpen doorbreken, kunnen vanaf 2009 de 'Uit het keurslijfprijs' krijgen. Dat schrijft minister Plasterk (OCW), mede namens minister Rouvoet (Jeugd en gezin), in een brief aan de Tweede Kamer.

Beeld Bent u een gezinsvriendelijke werkgever?

In de brief gaat hij in op maatregelen om de emancipatie van mannen te stimuleren. De 'Uit het keurslijfprijs' is een van deze maatregelen. Plasterk wil de prijs voor het eerst uitreiken op Vaderdag 2009.

 

Rolmodellen

Op die dag worden ook rolmodellen voor jongens en mannen gepresenteerd. Zij zullen een jaar lang als ambassadeurs uitdragen dat het verrijkend en leuk is om naast het werk tijd te maken voor familie, kinderen, mantelzorg en vrijwilligerswerk.

 

Gezinsvriendelijk beleid

Plasterk en Rouvoet gaan zich ook inzetten voor gezinsvriendelijke werkgevers en flexibele werktijden voor vrouwen én mannen. Begin 2009 organiseert minister Rouvoet, samen met Plasterk en minister Donner (SZW), een conferentie over gezinsvriendelijk beleid binnen bedrijven en instellingen.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.