Logo
  • Partnerbijdrage
  • Achtergrond
  • 14 november 2023
  • Nmbrs

Veranderende werknemersverwachtingen: zo voorzie je in de behoefte aan erkenning

Als werkgever moet je blijven inspelen op de trends op de arbeidsmarkt. Werknemers streven naar zinvol werk, gepaste erkenning en concrete groeimogelijkheden. In deze blog duiken we dieper in op wat jij als HR-professional of leidinggevende kan doen om in de veranderende werknemersverwachtingen te voorzien.

Beeld Veranderende werknemersverwachtingen: zo voorzie je in de behoefte aan erkenning

Anno 2023 kijken werknemers verder dan de salarisstrook. Het hebben van zinvol werk staat nu centraal; werknemers willen bijdragen aan een groter geheel en waarde toevoegen. Ze zoeken erkenning voor hun harde werk, niet alleen in de vorm van salaris, maar ook in waardering en respect van collega’s en leidinggevenden. Daarnaast is de behoefte aan continue persoonlijke en professionele ontwikkeling groter dan ooit tevoren. Werknemers verlangen naar mogelijkheden om te groeien, te leren en zichzelf te verbeteren.

 

De vijf pijlers van erkenning

Om erkenning strategisch toe te passen, is meer nodig dan een reactieve en incidentele ‘dank je wel.’ Er zijn vijf pijlers van erkenning die essentieel zijn voor het vergroten van de impact van erkenning:

Bron: Whitepaper ‘De werkplek van morgen’ 

 

Het belang van balans tussen werk en privéleven: de rol van werkgevers

De balans tussen werk en privéleven is een cruciale factor in de werknemerstevredenheid en het welzijn. Een flexibele werkomgeving, waarin werknemers hun tijd effectief kunnen indelen om zowel aan professionele als persoonlijke behoeften te voldoen, is nu een van de grootste must haves. Vooral voor de jongere generatie is dit een belangrijke factor in de zoektocht naar werk.

Werkgevers spelen een grote rol in het faciliteren van deze balans. Dit kan door flexibele werktijden aan te bieden, thuiswerkopties te faciliteren en een cultuur te creëren waarin welzijn en gezondheid de hoogste prioriteit hebben. Daarnaast is het respecteren en ondersteunen van de behoefte aan een gezonde balans tussen werk en privéleven niet alleen ethisch juist, maar leidt ook tot verhoogde productiviteit en tevredenheid op het werk. Aangezien elk mens anders werkt, lijkt het niet meer dan logisch om de handvatten te bieden om hierin te voorzien. Zodat iedereen kan excelleren op de eigen manier.

Investeer in veranderende behoeften om talenten aan te trekken en te behouden

Als organisatie is het cruciaal om de veranderende behoeften en verwachtingen van werknemers te begrijpen en hierin te investeren. Niet alleen omdat het talent aantrekt, maar ook om talent te behouden. Werknemers die zich gewaardeerd, gesteund en gemotiveerd voelen, zijn medewerkers die zich voor een langere termijn aan een organisatie binden. Om een aantrekkelijke

werkgever te blijven in deze krappe arbeidsmarkt, is het belangrijk als organisatie prioriteit te geven aan het creëren van zinvol werk, het bieden van groeimogelijkheden en het ondersteunen van een gezonde werk-privébalans.

Blijf ontwikkelen als organisatie: download de whitepaper ‘De Werkplek van morgen’

Wil je inspelen op de behoeften en verwachtingen van je werknemers en een aantrekkelijke werkplek zijn? Download dan de whitepaper van Nmbrs over de ‘Werkplek van morgen’ met meer praktische inzichten en tips. En ga direct aan de slag met erkenning en welzijn.
 


Nmbrs biedt een volledige HR-suite aan, inclusief Performance management-tool. Ontdek alle mogelijkheden die de HR-software van Nmbrs te bieden heeft en probeer Nmbrs 30 dagen gratis. Zonder kosten of verdere verplichtingen.

Nmbrs is een internationaal HR & Payroll platform dat ondersteuning biedt bij alle bijbehorende processen. Hierbij betrek je werknemers, zodat je een optimale HR-dienstverlening biedt met een minimale inspanning.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.